Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruce a nehty v zimě: Jak nemít záděry a suchou kůži?

  • ...
    28. listopadu 2023 | 06:00

    Chladné počasí má velký vliv na naše ruce, tím pádem i na nehty. Pokud nejste zrovna příznivkyní rukavic, měla byste se o ně starat dvojnásob. Jak si je udržet krásné až do jara?

    Vaše ruce i nehty dostávají během chladnějších dní zabrat. Pokožka praská, je vysušená a vznikají nepříjemné a bolestivé záděry. Měla byste si je proto mazat, kdykoli si jen vzpomenete. Vsaďte na olivový olej, vazelínu, bambucké máslo nebo jakýkoli výživný krém. 

  • Nepodceňujte peeling

    Udělejte si jednou týdně peeling na ruce, který zbaví vaši pokožku odumřelých kožních buněk. Vyzkoušejte například peeling, který obsahuje sůl z Mrtvého moře. Sůl je totiž bohatá na minerály a stopové prvky, které vás rychle zbaví zrohovatělé kůže a nastartují regeneraci.

    VIDEO: Podzimní trendy v manikúře.

    Video se připravuje ...
    Podzimní trendy v manikúře • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Opatrně s odlakovačem

    Odlakovače s acetonem nehty nadměrně vysušují a ty se pak mohou začít lámat. Po každém odlakování byste tedy měla celé ruce hydratovat, vyživit a zvlhčit. I přes následnou péči ale s častým používáním odlakovače opatrně. Nebo volte ty s přírodním složením. 

  • Nehty potřebují dýchat

    Lak nebo gel sice naše nehty před vnějšími vlivy chrání, ale i tak potřebují občas dýchat. Pokud patříte mezi ty, které bez barevných nehtů nevystrčí nos ze dveří, dopřejte jim alespoň jeden víkend v měsíci, kdy je necháte prostě jen tak. Později se vám odvděčí. 

  • Dopřejte si masku

     

    Máte deset minut volného času? Pak dopřejte svým rukám a nehtům masku na ruce. Koupit si můžete již hotovou nebo si vyrobte doma jednoduchý zábal z teplého olivového oleje. Olej v misce chvíli zahřívejte, pak do něj na pár minut ponořte ruce, ty nakonec navlékněte do igelitových rukavic a nechte působit alespoň 20 minut. 

  • Nepřehánějte to s mytím rukou

    Nadměrné namáčení rukou ve vodě zatěžuje pokožku i nehty. S mytím rukou to tedy příliš nepřehánějte a pečlivě si vybírejte i druh mýdla. Sáhněte po takovém, které neobsahuje sulfáty a je bohaté na přírodní ingredience. Po každém mytí si ruce namažte hydratačním krémem.

    Velký výběr přípravků pro krásné ruce a nehty najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

     

     

Autor: red, Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.