Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Proměna v barbershopu: Z velmi neupraveného bohéma gentlemanem

Video se připravuje ...
Proměna v barbeshopu: Z neupraveného bohéma gentlemanem
VIDEO: Petr Němeček
28. prosince 2017 | 06:00

Adam se rozhodl zatočit s přerostlými vlasy i neupravenými vousy. Vyzkoušel si služby, které nabízí jeden z pražských barbershopů, se kterými se doslova roztrhl pytel. Ani ne za hodinu se stal novým člověkem. Jak si to užil?

Holičství pro muže má už dlouhou tradici, ale asi posledních pět let se staly barbershopy velkou módou. Dalo by se říct, že je to taková "kosmetika pro muže", je to místo, kam si chodí odpočinout. Střih vlasů, úprava vousů, obočí nebo i chloupků na uších nebo v nose – to všechno si může zákazník dopřát. A Adam si to všechno vyzkoušel. I s masáží hlavy!

Adam měl vlasy přerostlé a neupravené a bylo mu jedno, jak moc velká změna bude. Ideální zákazník! V Adams Barbershopu šijí účes zákazníkovi vždy na míru a nemají moc rádi slovo "trend". Každému totiž sluší něco jiného a je to vždy na domluvě. Holič Mára tedy zvolil takový účes, aby opticky zúžil obličej a nebyl náročný na údržbu.

Po střihu vlasů přišlo na řadu holení metodou Hot Towel. Tvář se nahřeje pomocí nahřátého ručníku a pak jde holení břitvou lépe a pokožka není podrážděná. Vousy měl Adam poměrně upravené, a tak změna nebyla až tak velká.

Péče se dostalo i Adamově obočí, které Mára zarovnal. A z jednoho velkého obočí vznikla dvě. Pak přišlo na řadu opalování chloupků na uších, které tam nemají co dělat. Nakonec Adama zahalili do kolínské a jako nový člověk mohl vyrazit do světa. Přišel jako rozevlátý bohém, i když v košili, a odcházel jako švihácký gentleman. Posuďte sami ve videu, jak se Adamova proměna vydařila!

 

 

 

Autor: Lucie Houdková