Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!

  • 27. dubna 2017 | 06:00

    Znáte to: když narazíte na tu pravou, jinou už nikdy nechcete! Každá z nás jednu takovou rtěnku má. O naše tipy jsme se s vámi rozhodly podělit. Jak mít naprosto neodolatelné rty? Čtěte dál!

  • Boženka, produkční

    MAC, odstín Ruby Woo, 550 Kč, seženete na www.maccosmetics.cz.
    Autor: archiv firem
    MAC, odstín Ruby Woo, 550 Kč

    Dlouho jsem se červeným rtěnkám bránila, ale pak mě kolegyně přesvědčily, že sluší prostě všem. Před týdnem jsem narazila na jednu opravdu speciální. Je to matná rtěnka od MAC, odstín Ruby Woo. Její barva je naprosto dokonalá a děsně dlouho vydrží. Klidně i půl dne. Tím, že je to moje první matná rtěnka, tak jsem byla překvapená, že se mi ze začátku špatně nanášela, prostě po rtech tak lehce neklouže, jako ostatní rtěnky, ale o to déle vydrží. Její barva je krásně sytá a perfektně pigmentovaná, takže stačí nanést dvě vrstvy a během dne jednou přetřít.

     

  • Brigita, editorka

    Sleek Makeup matná rtěnka, odstín Russian Roulette, 175 Kč, koupíte a www.beauty-store.cz
    Autor: archiv firem

    Sleek MakeUp, matná rtěnka, odstín Russian Roulette, 175 Kč

     

    Značka Sleek mě opakovaně přesvědčuje, že kosmetika nemusí stát tisíce, aby byla dokonalá. Stejný případ je i tato matná rtěnka. Odstín Russian Roulette má krásnou rudou barvu bez jakéhokoliv podtónu, prostě přesně ten, který si představíte pod pojmem "klasická červená". Rtěnka je matná, takže působí elegantně, ale přitom rty nevysušuje. Navíc je skvěle pigmentovaná a má vysokou výdrž – po jídle ji stačí jen lehce přetřít. Za cenu 175 korun podle mě není nad čím přemýšlet.

    Podívejte se na video, jak si nanést rtěnku pomocí štětečku:

    Video se připravuje ...
    Červená rtěnka: Jak ji snadno nanést pomocí štětečku • VIDEO: Brigita Zemen/BPŽ

  • Ivana, redaktorka vztahů

    Maybelline Color Drama, odstín 140 Velvet, 99,90 Kč, seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Maybelline Color Drama, odstín 140 Velvet, 99,90 Kč

    Maybelline Color Drama je má oblíbená rtěnka v tužce. Nemusíte totiž používat samostatnou tužku! Oceňuji přesnou aplikaci na rty, krásně obtáhne kontury a pak vyplní rty: ideální a rychlé. A další přednosti? Konzistence rtěnky poskytuje hydrataci, příjemnou krémovou texturu a dlouhotrvající efekt. Z vlastní zkušenosti můžu říci, že vydrží poměrně dlouho a nerozmazává se. Takže za mě 1.

  • Gábi, redaktorka VIP

    Jafra Full Coverage, odstín very berry, 320 Kč, seženete na www.jafracosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Jafra Full Coverage, odstín Very Berry, 320 Kč

    Jafra Full Coverage jsem si oblíbila velice. Není to ještě tak známá značka, ale já jsem s ní obrovsky spokojená. Má velmi dobré krycí schopnosti, pigment ve rtěnce je tak výrazný, že stačí jedna vrstva. Vydrží dlouho, aniž by se na povrchu tvořily šupinky, je příjemná a nerozpíjí se.

     

  • Maruška, redaktorka zdraví

    Artdeco Perfect Mat Lipstick Rtěnka 116 Poppy Red 4g, 359 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Perfect Mat Lipstick, odstín 116 Poppy Red, 359 Kč

    Mou největší láskou – a dodnes se nemohu smířit s tím, že už ji nemám – byla rtěnka od Artdeca: limitovaná edice Dita Von Teese. Rudá, matná, vydržela celý den. Jenže když jsem ji celou vypotřebovala, musela jsem si za ni najít náhradu. Naštěstí jsem nemusela chodit příliš daleko. V současné době mám oblíbenou také od Artdeca, ale je to Perfect Mat Lipstick, odstín Poppy Red. To je ta správná červená! Je také matná, nerozpíjí se a dlouho vydrží.

  • Lucie, kosmetická redaktorka

    Sephora, Cream Lip Stain, odstín 13 Marvelous Mauve, 290 Kč, seženete na www.sephora.cz.
    Autor: archiv firem
    Sephora, Cream Lip Stain, odstín 13 Marvelous Mauve, 290 Kč

    Je to jedna z mých nejoblíbenějších rtěnek vůbec. Je tak matná, jak jen matná rtěnka může být, a je v podstatě neslíbatelná. Stačí ji poupravit pouze po jídle. Neobtiskává se, nerozpíjí se a večer ji ze rtů musím sundat micelární vodou velmi opatrně, protože jakmile přetáhnu, už s barvou moc nehnu. Když ale aplikátor co nejvíce otřete, s trochu šikovnosti vykreslíte i kontury. Nejvíce jsem si oblíbila odstín 13, který je tmavší, než na první pohled vypadá.

  • Irena, editorka Mojezdraví.cz

    Frais Monde Biologico Thermale, odstín 7, 349 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Frais Monde Biologico Thermale, odstín 7, 349 Kč

    Kosmetika italské značky Frais Monde je pro mne objevem poslední doby. Je přírodní, šetrná a funkční. Matná rtěnka Bio je jedním z mých oblíbených produktů. Nanáší se poměrně ztuha a na rtech neklouže, jak jste zvyklá u jiných rtěnek. Díky tomu se ale také neroztéká a nerozpíjí. Odstín 7 je hezky sytý a dlouho vydrží. I přes svou konzistenci pak rty nevysušuje, což je velká přednost. Roztomilé balení z recyklovaného papíru už je jenom taková roztomilost navíc.

  • Radka, editorka Supermámy.cz

    Bourjois, Rouge Edition Velvet, odstín 01, 299 Kč seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Bourjois, Rouge Edition Velvet, odstín 01, 299 Kč

    Mám většinou v oblibě rtěnky, které dlouho vydrží. Ale teď je mou favoritkou jiná: jasně červená z řady Rouge Edition Velvet od Bourjois. Odstín 01. Nevydrží dlouho, ale zase mizí rovnoměrně, takže nehrozí, že mi zůstane třeba jen na obvodu rtů, což se mi u neslíbatelných stává. Navíc má krasnou barvu!

Autor: luh
Diskuse ke článku
.