Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Test BB a CC krémů: Které jsou na léto skvělé a které raději nekupovat?

  • 15. června 2017 | 06:00

    BB a CC krémy – pro některé nezbytnost, pro jiné zbytečnost. Sice nedokážou to, co make-up, ale během léta, kdy je pleť opálenější, jsou ideální volbou. Nejsou tak hutné, pleť hydratují, sjednocují a většina z nich i chrání SPF faktorem proti sluníčku. Které krémy vykouzlí krásnější pleť během okamžiku?

  • Gábi, redaktorka VIP

    BB krém Clarins, 940 Kč (47 ml). Koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    BB krém Clarins, 940 Kč (47 ml)

    Je to jeden z nejlepších BB krémů, které jsem vyzkoušela. Stačí nanést malé množství, je moc příjemný a okamžitě se spojí s pletí tak, že není vůbec poznat, že jste použila nějaký prostředek. Na první pohled je krém hutný, ale na pleti je lehounký a úplně neznatelný. Zakrývá dokonale nedostatky a barevné nedokonalosti. Přijde mi, že dokonce pomáhá zakrýt i vrásky. Jen ta cena je za BB krém opravdu vysoká.

    Známka jako ve škole: 1

  • Andrea, redaktorka Ženy.cz

    Hydratační tónovaný CC krém Korres s divokou růží, 755 Kč, (30 ml). Koupíte na www.vemzu.cz.
    Autor: archiv firem
    Hydratační tónovaný CC krém Korres s divokou růží, 755 Kč, (30 ml), vemzu.cz

    Především mě toto CC okouzlilo nádhernou vůní. Obsahuje totiž výtažky z divoké růže. Zkoušela jsem odstín Light a krásně s tónem pleti splynul. Krycí schopnosti nejsou závratné, ale to od CC krému ani nelze čekat. Trochu mě zklamala jeho konzistence, protože chvilku trvalo, než splynul s pletí. Ještě bych dodala, že díky obsaženým látkám má na pleť zklidňující účinky, takže pokud trpíte začervenáním, bude vám vyhovovat.

    Známka jako ve škole: 1 

    DD denní ochranný tónovaný krém Nuxe Prodigieuse, 450 Kč (30 ml)
    Autor: archiv firem
    DD denní ochranný tónovaný krém Nuxe Prodigieuse, 450 Kč (30 ml)

    Tak tohle je naprostý zázrak. Je sice dost hutný a trochu mastný, ale během pár minut krásně přilne k pleti. Vydrží celý den, nádherně voní, a co je snad úplně nejlepší, je to, že dokonale kryje, ale přesto vypadá přirozeně. Na léto je jako dělaný!

    Známka jako ve škole: 1

  • Brigita, editorka

    BB krém Yves Rocher pro dokonalou pleť 6v1, 390 Kč (50 ml). Koupíte na www.yvesrocher.cz.
    Autor: archiv firem
    BB krém Yves Rocher pro dokonalou pleť 6v1, 390 Kč (50 ml)

    BB od Yves Rocher neobsahuje silikony, což je pro mě naprostý základ. Krytí je slabší, ale u BB krémů ani vyšší neočekávám. Není nijak výrazně parfémovaný, pleť nedráždí a krásně ji sjednotí. Jediné, co mi vadí, je, že na mé spíše mastné pleti nevydrží. Už po 4 hodinách se začne lesknout a je potřeba ho přepudrovat, a to hlavně v létě. Jinak jsem ale byla spokojená.

    Známka jako ve škole: 2 

     

    Podkladový krém Lush Light Pink, 395 Kč (20 ml)
    Autor: archiv firem
    Podkladový krém Lush Light Pink, 395 Kč (20 ml)

    Přestože na kelímku je napsáno "podkladový krém", jedná se o ten nejlepší BB krém, jaký jsem kdy měla. Lush ho dělá ve spoustě odstínů a myslí nejen na tón pleti, ale i na její podtón, takže sedí dokonale. Má lehké krytí, vydrží celý den a neobsahuje silikony, takže neucpává póry. Navíc na pleti úplně zneviditelní. Za mě plný počet bodů a už nechci jiný.

    Známka jako ve škole: 1

     

    Bioderma Sébium Global Cover, 449 Kč (30 ml). Koupíte v lékárnách.
    Autor: Bioderma
    Bioderma Sébium Global Cover, 449 Kč (30 ml)

    Nejedná se o BB krém v pravém slova smyslu, ale tento tónovaný krém s korektorem ve víčku ho směle nahradí. Je určený pro problematickou pleť, takže také neobsahuje silikony a nemusíte se bát, že by na něj vaše pleť reagovala negativně. Hezky se roztírá, lehce kryje, sjednocuje a vydrží celý den. Jediný problém vidím v odstínu. Bioderma nabízí jen jeden, a pokud máte velmi světlou pleť jako já, pak na vás tento tónovací krém bude bohužel příliš tmavý i v létě.

    Známka jako ve škole: 2

     

  • Markéta, módní redaktorka

    Nivea BB cream zkrášlující hydratační krém 5 v 1, 150 Kč (50 ml). Koupíte v drogériích.
    Autor: archiv firem
    Nivea BB Cream, zkrášlující hydratační krém 5v1, 150 Kč (50 ml)

    Tento BB krém mě naprosto ohromil. Až natolik, že se stal mým trvalým společníkem v kosmetické taštičce. Jeho textura krásně kryje a zanechává pleť stále přirozenou. Navíc mi přijde, že po týdnu používání mám pleť sjednocenější i po odlíčení. Další výhodou jsou hydratace a ochrana před slunečním zářením, což se teď v létě opravdu hodí. Plus velmi přátelská cena. Co víc si přát?

    Známka jako ve škole: 1

  • Irena, editorka Mojezdraví.cz

    CC krém Eucerin Hyaluron Filler, světlý, 735 kč (50 ml). Koupíte v síti lékáren.
    Autor: archiv firem
    CC krém Eucerin Hyaluron Filler, světlý, 735 Kč (50 ml)

    Tenhle krém od Eucerinu je ideální variantou pro ty, kteří se ráno v létě chtějí namazat, neřešit a jít. Krém zvládá opravdu hodně: sjednocuje a tónuje pleť, pomocí kyseliny hyaluronové ji vypíná a díky SPF 15 chrání před sluncem. Odstín Light je hodně světlý, jelikož se ale krém dobře roztírá i vstřebává, tak se přirozeně vsaje do pokožky a nevytvoří žádnou masku. Lehčí nedokonalosti (zarudnutí, kruhy pod očima) zakryje, na nějaké větší ale budete potřebovat jiného pomocníka. Mám citlivou a suchou pleť, oceňuji tedy, že krém nepálí a nedráždí, ale občas ho musím prostřídat něčím mastnějším. 

    Známka jako ve škole: 1


    Jemný BB krém Manufaktura s bambuckým máslem, mandlovým olejem a panthenolem, 259 Kč (50 ml). Koupíte na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem
    Jemný BB krém Manufaktura s bambuckým máslem, mandlovým olejem a panthenolem, 259 Kč (50 ml) 


    BB krém od Manufaktury je pro mne v létě "značka Ideál": díky bambuckému máslu je mastnější, takže bude vyhovovat spíše nám se sušší pletí. S rozetřením musí být člověk trochu trpělivější, ale krém se za chvíli vstřebá a pleť zmatní a sjednotí. Žádné větší krytí od něj nečekejte, jde spíše o lehčí tónovací krém. Těší mne, že neobsahuje silikony, ropné oleje ani chemické UV faktory.

    Známka jako ve škole: 1

  • Radka, editorka Supermámy.cz

    Hydratační tónovaný krémDermacol 8v1, 169 Kč (30 ml). Koupíte v drogériích.
    Autor: archiv firem
    Hydratační tónovaný krém Dermacol 8v1, 169 Kč (30 ml)

    Myslím, že slibuje zbytečně mnoho. Nepotřebuji, aby krém uměl osm věcí, chci, aby zakryl nesrovnalosti pleti, vrásky a aby mi byl na obličeji příjemný, a to po celý den. Tady jsem se bohužel trochu zklamala. První dojem byl fajn, co se vzhledu i pocitu na kůži týče, krém se hezky roztíral a slušně kryl, aniž bych měla pocit, že mám na obličeji masku. Bohužel během dne jsem začala mít pocit, že krém přispívá k maštění pleti, kterou přitom mám spíše suchou, jinak používám i hutné krémy. Taky krycí efekt vzal celkem brzy za své.

    Známka jako ve škole: 3 

     

  • Božena, produkční

    For life madaga rozjasňující tónovací krém, 334 Kč (50 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com.
    Autor: archiv firem
    For Life & Madaga, rozjasňující tónovací krém, 334 Kč (50 ml)

    Tuto značku jsem před testováním tónovacího krému vůbec neznala. Je to určitě kvůli tomu, že ji nelze koupit v běžných drogeriích. Na první pohled mě nijak zvlášť balení neuchvátilo, pumpička je sice praktická, ale mám vždy strach, že z balení nevymáčknu vše, co v něm je. Krém příjemně voní a je opravdu lehký a rozjasňující, to samozřejmě s sebou nese i to, že není úplně krycí, což od něj ale snad nikdo ani nečeká. Výrobce nabízí možnost ho aplikovat místo denního krému, ale já na denní krém nedám dopustit.

    Známka jako ve škole: 2

  • Lucie, kosmetická redaktorka

    L'Oréal Paris Nude Magique BB krém 5v1 , 299,90 Kč (30 ml).Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    L'Oréal Paris Nude Magique, BB krém 5v1, 299,90 Kč (30 ml)

    Je to ten z BB krémů, který vypadá jako klasický krém, tudíž není zabarvený. S pletí ale umí zázraky. Sjednocuje ji a celkově ji vylepší! Když se nechci příliš líčit, stačí mi jen tento BB krém a korektor pod oči a vypadám k světu. Skvělý je ale i jako podklad pod make-up. Pleť by měl hydratovat po celý den a zakrýt póry. To, aspoň v mém případě, nedokázal, ale vzhledem k tomu, že se jedná o BB krém, jsem to ani neočekávala. Navíc má faktor SPF 20, což z něj dělá univerzálního pomocníka. 

    Známka jako ve škole: 2

     

    Korektor pro okamžité posílení energie pleti Sothys, 1250 Kč (30 ml). Seženete v salónech Sothys, více info na www.sothys.cz.
    Autor: archiv firem
    Korektor pro okamžité posílení energie pleti Sothys, 1250 Kč (30 ml)

    Tento produkt sice nenese označení BB krému, ale výsledky na pleti jsou dost podobné. Může se použít pod make-up nebo i samostatně. Má naprosto úžasnou vůni! Po nanesení krém splyne s pletí a okamžitě se vstřebává. Pleť je po použití heboučká a celkově působí krásnějším dojmem. Pleť i rozjasní, obsahuje miniaturní třpytky, které ale vypadají decentně. Cena je ovšem za BB krém nesmírně vysoká.

    Známka jako ve škole: 1

  • Maruška, redaktorka Ženy.cz

    2Derm bariérový krém Colour, 636 Kč (50 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com.
    Autor: archiv firem
    2Derm, bariérový krém Colour, 636 Kč (50 ml)

    V prvé řadě: tento bariérový krém strašně krásně voní. Navíc má příjemnou strukturu, takže si ho na obličej nanášíte spíše jako pleťový krém než jako dekorativní kosmetiku. Bariérový krém vám hezky sjednotí pleť, ale nebudete mít pocit, že pokožka nemůže dýchat. Ideální do těchto letních dnů, kdy chcete mít pocit, že jste nalíčená, ale vlastně toužíte po tom, mít přirozenou pleť. Nečekejte ale žádné velké krytí. Ostatně od toho je make-up, nikoliv bariérový krém. 

    Známka jako ve škole: 2

     

    BB krém Garnier PureActive 5v1 proti nedokonalostem, 139,90 Kč (50 ml). Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    BB krém Garnier PureActive 5v1, proti nedokonalostem, 139,90 Kč

    Jakmile má pleť chytne trochu barvu od sluníčka, zahazuji make-up a vystačím si s BB krémem, a tento přesně splňuje to, co od toho očekávám. Nic víc, nic míň. Sjednotí pleť, elegantně kryje ty největší nedostatky, působí přirozeně, a navíc má SPF 15, bez čehož by se neměl obejít žádný kosmetický přípravek na léto. Jedinou nevýhodu spatřuji v tom, že musíte v kabelce nosit pudr. Pleť se totiž dost leskne, takže je potřeba ji občas přepudrovat. Jinak ale spokojenost.

    Známka jako ve škole: 2

  • Ivana, redaktorka

    BB krém proti vráskám Garnier Miracle Skin Perfector Anti-Ageing, 249,90 Kč (50 ml). Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    BB krém proti vráskám Garnier Miracle Skin Perfector Anti-Aging, 249,90 Kč (50 ml)

    Tohle je můj velký oblíbenec. Používám ho už delší dobu a lepší bych si přát nemohla. Spojuje v sobě péči o starší pleť s krycími schopnostmi make-upu, takže nemusím používat make-up. Stačí nanést na vyčištěnou pokožku a je to. Pokud chci, aby byl efekt barevněji výraznější, nanesu dvě vrstvy. Oceňuji na něm to, že neucpává póry, má UV filtr, hydratuje, sjednocuje tón pleti a samozřejmě především zpevňuje zralou pleť. Vrásky částečně redukuje, takže ideální pro ženy nad 45 let.

    Známka jako ve škole: 1

  • Markéta, editorka

    BB krém Marionnaud Cream Radiant, 399 Kč (30 ml). Koupíte na www.eshop.marionnaud.cz
    Autor: archiv firem

    BB krém Marionnaud Cream Radiant, 399 Kč (30 ml)

    Nečekaně příjemný výrobek. Výrobce na obalu slibuje vyrovnanou a hydratovanou pleť v jednom kroku. Samozřejmě počítejte s tím, že po čtyřicítce se pod něj stejně musíte namazat. Ale i tak spíše překvapil tím, jak pleť příjemně ošetřil. Vyhovoval mi velmi nenápadný odstín a jako vždy jsem se také soustředila na to, zda ho má pleť snese a nebude pálit. I v tom mi zcela vyhověl.

    Známka jako ve škole: 1-

     

Autor: luh
Diskuse ke článku
.