Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Muž opustil psa a za obojkem nechal vzkaz, který vám zlomí srdce

13. ledna 2018 | 06:00

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka. Pokud mu poskytujete dostatečnou péči a lásku, vrátí vám to dvojnásob. O to bolestivější jsou případy, kdy se lidé nevinných pejsků zbavují a nechávají je napospas osudu. Stejně jako v případě mladé fenky, kterou její páníček nechal před obchodem se vzkazem, který vám zlomí srdce. 

Fenku nechal páníček před obchodem v městě Santa Fe v Novém Mexiku. S nevinným zvířetem přijel v autě, vyšel ven a šel si do obchodu koupit kávu. Fenka na něj poslušně čekala, a když vyšel, následovala ho k autu. Muž ale její přítomnost ignoroval a z místa zbaběle odjel.

Nová soutěž! Přihlaste svého mazlíčka do soutěže Mazlíček Česka a vyhajte pro něj krmivo na rok zdarma. Soutěžit můžete ZDE >>>

Opuštěné zvíře zmateně pobíhalo kolem obchodu a hledalo svého pána. Všimli si ho náhodní kolemjdoucí, kteří na obojku našli smutný vzkaz: "Jsem volná, čekám štěňata." Zavolali policii a zmateného pejska předali do chovné stanice, kde se o opuštěná zvířata starají. "Stále nevíme, jestli je opravdu těhotná. Je ještě příliš brzy na to, abychom to poznali. Její bezpečnost ale majitele nejspíš nezajímala," říká pracovnice stanice. 

Fenka je nyní v dobrých rukou, ale pracovníci doufají, že brzy najde nový domov a milující majitele. Policie stále hledá informace, které by je mohly dovést k muži, který fenku opustil. Většina majitelů, kteří opouštějí své mazlíčky, se snadno vyhýbá spravedlnosti, ale policie doufá, že s pomocí veřejnosti může tento případ dopadnout jinak. 

 

Autor: Aneta Pařízková