Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Hynkův děsivý úraz, hospitalizace Kristýny a Prokopův riskantní krok

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
5. června 2023 | 06:00

V Ulici je to mnohdy opravdu napínavé. Co všechno se může během pár vteřin stát, co nikdo nečekal – a najednou se musí najít řešení... Obvykle překvapí někdo, od koho by to nikdo neviděl přicházet. Pár podobných situací nás čeká tento týden.

Strach a bezmoc jsou živnou půdou pro rozhodnutí, která obvykle nepatří k těm nejlepším. K jednomu takovému nyní dospěje také Luděk, jenž se bojí o dceru Kristýnu hned z několika důvodů. Jednak mu je jasné, že čím dál častější a silnější záchvaty úzkosti se neblaze podepisují na celém jejím organismu, což může do finále vést k velkým zdravotním komplikacím. Zároveň je ochoten udělat cokoliv, jen aby dostal Kristýnu ze spárů koučky Julie, která je pro něj ukázkovým příkladem ezošmejda. Na základě doporučení odborníka, s nímž dceřinu situaci konzultoval, proto Blance navrhne, aby nechali Kristýnu hospitalizovat.

Rodič, který bojuje o přízeň svého pubertálního dítěte, dokáže využít nejrůznějších prostředků, aby dosáhl svého. Nejinak je tomu také u Hynka, jenž nasadí opravdu těžký kalibr. Poruší všechna pravidla, na nichž ohledně Šimonovy výchovy trvá, a přichystá pro něj překvapení v podobě společného výletu do přírody, během kterého se chce blýsknout zvládnutými prvky z freerunningu a zároveň syna i něco naučit. Jenže ve chvíli, kdy se souhrou náhod zraní, se tenhle výlet pro něj promění v noční můru.

Podívejte se ve fotogalerii, co vás tento týden čeká v Ulici!

Umět naslouchat svému partnerovi, respektovat ho a zároveň se vyznat sám v sobě je občas hodně náročná disciplína. Své o tom vědí také Magda a Prokop, kteří se milují, stojí o sebe, současně ale v některých chvílích zareagují tak, že toho druhého nechtěně raní. O co více to mezi nimi kvůli jejich povahám křísne, o to intenzivnější a hezčí pak bývá vzájemné usmiřování. Prokopovi na Magdě hodně záleží, je to první holka, s níž má vážný vztah, s níž vydržel tak dlouho, a dokonce s ní i bydlí. Aby o ni nepřišel, odhodlá se k dost riskantnímu kroku, od něhož si slibuje velký restart jejich vztahu.

Zabavit malé dítě je občas velký kumšt. Kateřina si ale ví rady i v tomto případě. Pro Lexíka vymyslí zajímavou bojovku, při níž se klučina moc neunaví, zato si procvičí věci do školy, na něž neměl v poslední době ani pomyšlení. Ovšem nebyla by to Lexíkova babička Vilma Nyklová, aby zase něco nevyvedla a Kateřině nezkřížila její plány. Ani tentokrát se to samozřejmě neobjede bez humorné i dojemné dohry

Pomáhat nezištně těm, na kterých nám záleží, stojí občas hodně sil. V poslední době si to čím dál více uvědomují také Klímovi, jimž leží na srdci osud zoufalé Žofie i jejích rodičů. Zejména Vítek si kvůli tomu nyní dělá starost o Ivu, na kterou už toho začíná být moc. Když se ale Iva dozví, jak mizerně je na tom Žofiina máma Bohunka, udělá vše pro to, aby jí pomohla a přesvědčila ji, že na své trable není sama, že se o ni i celou její rodinu může kdykoliv opřít.