Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tento týden v Ulici: Podpásovka na Nyklovou, Mariin boj s ezošmejdkou a Františkovo zásadní rozhodnutí

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
22. května 2023 | 06:00

Ulice má tolik fanoušků a vysílá se tolik let právě proto, že zrcadlí vztahy a různé problémy, které se řeší i v normálním životě. I tak tomu bude tento týden, vztahy se budou upevňovat, jiné pomalu rozpadat a řešit se bude ten největší problém, který má právě teď na svých bedrech rodina Blanky.

Mára se rozhodl pro rozvod, přestože má Karlu stále rád. Žít s ní už ale nedokáže. Její prozrazený románek s Jakubem mezi nimi vytvořil propast, kterou Mára není schopen překlenout. Přitom právě usmíření rodičů si teď ze všeho nejvíc přeje malý Vojta, jenž opět udělá vše pro to, aby mohli trávit čas společně jako jedna rodina. O tom, že Karla už navždy patří do jejich rodiny, jsou přesvědčeni i Márovi rodiče, které Karla co nevidět dojme k slzám svým nezištným činem a vyznáním.

Ve vztazích to není vždy zalité sluncem, byť se partneři obvykle navzájem respektují a mají stejnou prioritu, kterou je jejich rodina. U Františka a Skyler tomu tak ale očividně není. Čím déle je František se Skyler, tím více si uvědomuje, že ta se prostě nezměnila, že její priority jsou úplně jiné než jeho. Teď navíc vyjdou najevo další věci, které ho pořádně namíchnou a díky kterým zjistí, že ji vlastně vůbec nezná. To ho nakonec přiměje k poměrně zásadnímu rozhodnutí a kroku.

Podívejte se na to, co vás tento týden čeká, v aktuální fotogalerii:

Blanka a Luděk bijí na poplach, protože situace s Kristýnou je podle nich už hodně vážná. Julie jí manipuluje tak, že se Blanka bojí, aby o dceru úplně nepřišli. Do všeho se navíc vloží i Marie, která se dnes s Julií dokonce setká, aby zjistila, jaká skutečně je… Jak toto setkání dvou velkých hráček dopadne? Proč z něho mají obavy Blanka i Kristýna? A co to udělá se vzájemnými vztahy v rodině, v níž se řeší i jedno velké tajemství spojené s Vandou?

Prarodiče se občas chovají jako malé děti, zvláště pokud se jedná o jejich vnoučata. Nejinak je tomu také u Vilmy Nyklové, která by se pro své blízké rozkrájela. Zároveň má ovšem i svoji hlavu. A nedej bože, aby jí někdo začal lézt do zelí. V tu chvíli znovu vytáhne do boje proti všem škůdcům, těm skutečným i těm domnělým, jen aby svou rodinu ochránila. Tentokrát to však tak jednoduché nebude, protože se sama stane ohroženým druhem.

Vycházet si vzájemně vstříc při střídavé péči o děti je základem dobrých vztahů mezi bývalými partnery. Problém nastane, když jeden z nich přestane hrát fér hru a začne o potomka bojovat. Gábina a Jirka Herman mají pocit, že přesně tohle nyní Hynek dělá, že se snaží získat si Šimona, aby u něj zůstal bydlet natrvalo. Jenže ten má své vlastní představy o tom, jak a s kým by chtěl trávit čas. A tak není divu, že to mezi ním a Hynkem znovu docela křísne a že se to podepíše i na dalších vztazích v rodině.