Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Bohunčina děsivá autonehoda, Prokopovo svatební vyjádření a Františkův rozchod

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
30. ledna 2023 | 06:00

Nový týden přinese hrdinům seriálu Ulice další nové životní situace, které budou muset vyřešit. Možná i vy se najdete v situaci, která je té jejich podobná. Právě proto je seriál tak oblíbený, protože čerpá ze života.

Zhrzení lidé dovedou pěkně znepříjemnit život tomu, na koho jsou naštvaní, bez ohledu na ostatní, jichž se jejich rozhodnutí také týkají. Své o tom ví i František, jenž si v posledních dnech znovu potvrzuje, jak nevyzpytatelná umí Skyler být. Zároveň ho dokáže namíchnout jako málokdo. Čelí totiž jejím malým pomstám a naschválům, protože se hned nezachoval podle jejích představ. Malý Chris se tak stal znovu Skyleřiným rukojmím. Raněná Holanďanka si totiž moc dobře uvědomuje, že syn je Františkovou největší slabinou, že přes něj je František nejzranitelnější. A podle toho se nyní i chová. František ji ale dnes překvapí zprávou, na kterou není ani trochu připravená, čemuž bude odpovídat i její reakce.

Poslední lednový den je tradičně spjat s rozdáváním pololetního vysvědčení. Prokop si to tentokrát příliš neužije, protože kvůli havárii stráví celou noc ve škole. Nevyspání bohužel není jediným následkem nečekané kalamity. Prokop se dozví, že to, na čem pracoval několik týdnů, nyní přijde vniveč. A aby toho nebylo málo, čeká ho i poměrně zásadní rozhovor s Magdou, při kterém se budou řešit jejich vztah, Magdin bývalý vztah s Mirkem a samozřejmě také Mirkova svatba. Ta totiž Magdu přiměje k tomu, aby znovu otevřela téma změn, po kterých už delší čas touží.

Jsou otázky, na které se hodně špatně hledá odpověď, zvláště pokud to znamená, že pravda ublíží těm, na nichž nám záleží. Takové otázky visí už pěkně dlouho ve vzduchu i mezi Karlou a Márou. Mára se totiž pořád užírá Karlinou nevěrou, byť se zdálo, že se s tím již vypořádal a za minulostí udělal tlustou čáru. Bohužel tomu tak není. V Márovi to ustavičně hlodá, stále neví, proč to Karla udělala, co ji k tomu vedlo. Dnes se jí na to na rovinu zeptá a z odpovědi ji už nenechá vykličkovat. Přitom on sám má před Karlou svá malá tajemství, jež by s ní nerad rozebíral. Souhrou náhod nyní jedno z nich vypluje na povrch. Znovu se tak připomenou jeho staré hříchy, jež se kromě jiného týkají i vzájemné důvěry ve vztahu s Karlou.

Začít si znovu věřit po těžké životní zkoušce, kterou jsme nezvládli podle svých představ, je občas hodně náročný úkol. Kristýna se o to nyní snaží, hledá se, pracuje na sobě, ovšem kýžený výsledek je zatím v nedohlednu. Její blízcí si o ni naopak dělají čím dál větší starosti kvůli kolapsu, jímž všem nahnala hodně strachu. A jak se nyní ukáže, z toho nejhoršího ještě zdaleka není venku, byť si sama myslí, že to už bude lepší. Bohužel se dnes znovu dostane do situace, kterou neustojí, což zapříčiní její další kolaps.

Život se s námi občas opravdu nemazlí. Klímovi se v poslední době snaží být oporou Žofce, kamarádce jejich dcery Anežky. Je jim Žofky líto, protože si nyní prochází hodně náročným obdobím kvůli bouřlivému rozchodu rodičů. Ocitla se totiž mezi nimi, přímo na ni doléhá jejich válka, v níž jde samozřejmě i o ni. Teď se to ještě více vyostří poté, co její táta přitvrdí a vzájemné spory začne řešit prostřednictvím soudu. To je něco, co její mámu natolik rozruší, že se cestou ke své právničce vybourá a skončí v nemocnici. Žofka najde azyl opět u Klímových, což je docela náročné pro Michala, v němž se to nyní kvůli ní pořádně pere.