Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velký návrat starých postav v Ulici! Jak moc opět zasáhnou do osudů v seriálu?

28. února 2023 | 06:00

Právě se vysílá osmnáctá sezona seriálu Ulice. Některé postavy jsou v Ulici stálé, jiné po čase odejdou. Pár z nich se za nějakou dobu do seriálu opět vrátí, aby tu znovu zamíchaly kartami. To je i případ Hynka Urbana či Áji Holoubkové. Oba nyní po nějakém čase znovu vstupují do centra dění v Ulici. Zatímco Hynek zasáhne do příběhu Gábiny, Ája se objeví opět u Nyklových.

TV Nova vysílá seriál Ulice již téměř osmnáct let. Jedná se o nejdelší český seriál, takže není divu, že se v něm prostřídala již pěkná řádka nejrůznějších postav. Kromě stálic, uličních starousedlíků, se v seriálu objeví také postavy, jež zamíchají dějem a pak zmizí – buď natrvalo, nebo jen na nějakou dobu. Mezi ty, které se pravidelně vrací a působí jako katalyzátory v ději, patří také Hynek Urban (Roman Vojtek) a Ája Holoubková (Barbora Mudrová). S oběma se diváci seriálu již brzy znovu setkají. A rozhodně to nebude jen na chvíli…

Tento týden v Ulici:

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Domácí násilí u Karly, dusno u Gábiny, zfackovaná Vanda • VIDEO: tv Nova

Gábinin (Aneta Krejčíková) bývalý partner a Šimonův (Jakub Krause) táta je v Ulici s několika přestávkami již od roku 2007. Nejprve zasáhl do příběhu Farských (Ilona Svobodová a spol.), později se stal součástí příběhu Gábiny Pumrové. Byl Gábininým profesorem na gymnáziu, měli spolu románek, během kterého Gábina otěhotněla. Po narození malého Šimona se zdálo, že spolu budou šťastní. Dokonce i Gábinin otec Radek Mastný (Pavel Novotný) se ho naučil tolerovat. Vztah Gábiny a Hynka se ale po pár letech rozpadl, každý z nich šel svou cestou. Jako Šimonovi rodiče však spolu fungují dodnes. Když je zle, dokážou se navzájem podržet. Před necelými pěti lety Hynek zachránil Gábinu, když ji ohrožoval její tehdy už bývalý přítel Aleš. Na podzim roku 2018 jsme Hynka viděli v Ulici naposledy. Od té doby se o něm v seriálu jen mluvilo. Nyní se naplno vrací do děje, protože se chce aktivně podílet na Šimonově výchově, kterou podle něj Gábina nezvládá. Jak toho bude chtít využít samotný Šimon? A co Hynkův přístup k Šimonově výchově udělá se vztahy mezi Gábininými blízkými i v rodině?

Roman Vojtek ke svému návratu po pěti letech do seriálu Ulice dodává: „Mám pocit, že jsem tady byl včera, i když mozek ví, že to je desetina mého života, takže je to dlouhá doba.“ A jestli váhal, zda přijmout nabídku k návratu do seriálu? „Neměl jsem proč váhat. Tuhle práci jsem si vybral a bylo by škoda nevyužívat hezkých nabídek. Rád se na chvilku zase vrátím. Je neuvěřitelné, že i když jsem v Ulici nebyl téměř 5 let, spousta diváků mě má s Hynkem Urbanem spojeného více než s jinými i třeba i novějšími rolemi nebo seriály.“

Další postavou, o níž se v Ulici již pár měsíců jen mluvilo, je Ája Holoubková (Barbora Mudrová), partnerka Mária Doubka (Jiří Kniha), matka jeho dcery Sophie Isabelly a zároveň i kamarádka jeho šéfové Venduly Pelcové (Anežka Rusevová). Áju viděli diváci v Ulici naposledy před necelým rokem. Pak na čas zmizela, byť v ději figurovala dál. Příčina byla prostá – její představitelka otěhotněla a odešla na mateřskou. Nyní se Barbora Mudrová už jako maminka devítiměsíčního Kristiánka vrací do Ulice, aby coby Ája znovu zatahala za nitky v příběhu Nyklových (Jaroslava Obermaierová a spol.), zejména Lumírovy (Václav Svoboda) dcery Venduly a jejího muže Pavla (Jan Řezníček). Proč Vendula zavolá právě Áje o pomoc? Může za to Kateřinina (Martina Randová) dcera Martina Dubovská (Natálie Holíková), charismatická kuchařka, na kterou začíná Vendula žárlit. Oprávněně? A jak Ája zahýbe dějem? Už brzy to v Ulici znovu rozvíří.