Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tento týden v Ulici: Zákeřné pikle Julie, utrpení Jirky Hložánka a Hynkova rána pod pás

Video se připravuje ...
15. května 2023 | 06:00

Tento týden v Ulici se ponese především v duchu rodičovských starostí o děti a to ve všech ohledech. U Kristýny jde do tuhého, Jirka Hložánek se octne v pořádně trapné situaci díky tátovi a také Šimonovi se bude hroutit svět.

Co může být horšího než se bezmocně dívat, jak se vaše dospělé dítě ničí? Tímto peklem si nyní procházejí Blanka, Evžen a Luděk, který teprve teď zjišťuje, proti jakému soupeři stojí. Julie má na Kristýnu takový vliv, že z toho všechny mrazí. Kristýna jí bezmezně důvěřuje, věří, že pouze s její pomocí porazí panické ataky. Momentálně však nemá na terapie peníze. Pro Julii to ovšem není překážkou. Rychle přispěchá s řešením, jež všechny naprosto šokuje a jež jim potvrdí, že je opravdu zle.

Otcové dohazovači

Rodiče jsou občas schopni čehokoliv pro blaho svých dětí. Nejinak je tomu také v případě Lumíra Nykla a Tondy Hložánka, otců, kteří jsou na své ratolesti náležitě hrdí, byť jim svým specifickým jednáním občas docela slušně zatápějí, samozřejmě v dobrém. Také tentokrát se ti dva vyznamenají tak, že by se Jirka Hložánek nejraději na místě propadl do země. Jeho táta se totiž rozhodne, že ho dá dohromady s Martinou, Kateřininou dcerou. V Lumírovi Tonda získá cenného komplice, a tak může dohazování začít s plnou parádou. O tom, že z toho kouká další pořádný rodinný trapas, asi netřeba pochybovat.

Kdo upustí páru?

Každý má čas od času den, kdy se mu to sejde tak, že je všechno špatně. Jirka Herman se v tom plácá už docela dlouho. Stále je postavený mimo službu, což nese čím dál hůř. Toho využije redaktor Dalibor Tomášek, jenž za ním přijde s návrhem, který Jirku hodně zaskočí, byť si myslel, že u Tomáška ho už nic nepřekvapí. Jeho frustrace tím dostoupí vrcholu, a tak znovu upustí páru svým osvědčeným způsobem. Bohužel se k tomu shodou náhod nachomýtne také Hynek, jenž toho hbitě využije ve svůj prospěch a proti Gábině. I přes jejich předchozí domluvu totiž chce, aby Šimon u něj zůstal bydlet už napořád.

Matěj a Marek Dvořákovi se jeví jako naprosto bezproblémoví studenti, kteří před nedávnem jen využili toho, že jsou dvojčata, a tak zkusili, co jim ve škole projde. Od té doby sekají latinu. Magda, Ota i Prokop je ale mají už raději na mušce, neboť je kolem nich stále až příliš záhad. Teď pedagogové poměrně nečekaně přijdou na kloub několika z nich. Stačí, aby se klukům udělalo ve škole zle, a hned vyplují na povrch věci, které jsou pro jejich vyučující i vedení školy hodně diskutabilní.

Navzájem si pomáhat je naprosto přirozené pro každého, kdo není sebestředný sobec. Klímovým leží na srdci osud zoufalé Žofie, a tak dělají vše pro to, aby se jí ulevilo. Zejména Iva se v tom nyní angažuje větší měrou, než by sama chtěla, protože se stala důvěrnicí i hromosvodem pro Žofiiny rodiče. Zejména Robert Dušek na ni hodně dá. Konzultuje s ní však mnohem víc než jen dění kolem Žofie. Z toho není moc nadšený Vítek, jenž přirozeně žárlí, byť se snaží nedávat to najevo. Po Milošově a Michalově popichování se už ale neovládne a na další schůzku Ivy s Robertem zareaguje tak, jak by to do něj nikdo neřekl…