Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Nebezpečná závislost Kristýny a Františkovo kruté prozření

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
8. května 2023 | 06:00

Tento týden se v Ulici bude řešit zase spousta věcí, které doléhají i na spoustu z nás. Dopad rozvodu na dětskou psychiku, krutá prozření ve vztazích, nebezpečí, která hrozí, pokud vložíme důvěru do špatných rukou. Zkrátka Ulici píše život sám!

Blanka a Evžen věří, že Kristýna je konečně na dobré cestě k zažehnání panických atak a k uzdravení. Kristýna jim to nevyvrací, zároveň jim ale tají věci, jež by je moc nepotěšily. Zato koučce Julii udělá Kristýna velkou radost, protože se podle ní posunula o pořádný krok kupředu na své cestě a konečně začala bojovat sama za sebe… Co Kristýna udělá? Jak vážné to může mít důsledky? A jak jí Julie nenápadně manipuluje kvůli Amálii?

Jít si za svým profesním snem znamená i něco obětovat. V poslední době to zjišťuje také František, který se na začátku roku rozešel se svou holkou Bárou kvůli bývalé partnerce Skyler, s níž má šestiletého syna. František věřil, že znovu budou žít jako jedna rodina. Kvůli Skyler a Chrisovi je ochoten překopat celý svůj život a odstěhovat se do Amsterdamu. Teď ale přijde na to, že pro Skyler to nic neznamená. Má své životní priority, její pracovní projekty jsou pro ni mnohem důležitější než rodina. Navíc se František o sobě dozví věci, které jím pořádně otřesou.

Prohlédněte si fotogalerii k novému týdnu v Ulici:

Postavit se čelem k vlastním činům a omluvit se za ně není jen tak. Své o tom ví také Vendula, která si je moc dobře vědoma, že před pár dny s Martinou pořádně přestřelila. Od té doby dělá mrtvého brouka, ale je jí jasné, že kvůli narovnání vztahů v rodině i kvůli svému špatnému svědomí bude muset spolknout hořkou pilulku a Martině se omluvit. Sílu a odvahu k tomu sebere až nyní, kdy se vydá za Martinou do jámy lvové – do hospody. Tam narazí na Kateřinu, u níž má kvůli Martině samozřejmě obrovský vroubek.

Krachy manželství a rozvody mají velké dopady nejen na samotné partnery, ale také na jejich děti, pro které je to velmi často mnohem složitější než pro rodiče. Mára věří, že to chce jen čas, že si vše sedne, ale Karla jako máma na to má jiný názor. Chce kluky chránit, aby na ně rozpad rodiny dolehl co nejméně. Jenže z Márova úhlu pohledu se zdá, že Karla začíná rozvod bojkotovat, že na všem vidí jen negativa. A tak se Mára začne bránit po svém.

Dlouhodobý psychický tlak ze strany rodičů se na teenagerovi dříve nebo později podepíše. Snaží se s tím vyrovnat po svém. Často bohužel sáhne k prostředkům, které jsou pro něj cestou do pekel, aniž by si to on sám uvědomoval. V této situaci se ocitla také Michalova kamarádka Žofie, na niž dopadá nejen rozvodová válka rodičů, ale také máminy přehnané nároky i její vyřizování si účtů s manželem. Zoufalá Žofie je pomalu v koncích, navíc nemá chvilku pro sebe. Přišla také o azyl u Klímových, jimž její matka nemůže přijít na jméno. Teď se situace u Žofie doma natolik vyhrotí, že si o Žofii začnou dělat všichni velké starosti. Při té příležitosti se Klímovi dozvědí věci, kvůli kterým jim docela zatrne.