Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ulice: Šílený strach o děti! Karla a Mára poznají peklo střídavé péče

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
25. dubna 2023 | 06:00

V seriálu Ulice na TV Nova se momentálně řeší rozpad manželství Karly a Máry. Jejich rozchod se bohužel podepisuje na fungování celé rodiny, byť se oba snaží, aby to jejich děti pocítily co nejméně. Jak náročné to pro všechny nyní je? A jak to nese Karla jako máma, jež najednou tráví čas bez dětí a má o ně tedy přirozeně starost? To naznačí tato ukázka z úterního dílu, v níž se určitě najde nejedna máma malých dětí…

Osudy postav Ulice jsou divákům velmi blízké i díky tomu, že podobné situace, jaké se odehrávají v seriálu, zažívají i oni sami ve vlastních životech. O to více je pak zákonitě zajímá, jak to v Ulici dopadne. V posledních měsících diváci hodně fandí Karle (Markéta Stehlíková), jež se snažila ze všech sil zachránit rozpadající se rodinu. Přitom si velmi dobře uvědomuje, že za to, co se děje, si může sama, že počátek všeho je v její nevěře s Jakubem (Jan Mansfeld). Když se nyní ohlédne nazpět, nechápe, jak ji Jakub mohl takhle zmanipulovat, jak je možné, že mu tak propadla.

Manželu Márovi (Kryštof Rímský) se omluvila, přiznala svoji chybu, snažila se vše napravit, ale to se bohužel nepovedlo. Mára už Karle prostě nedůvěřuje. Začal žárlit tak, že se nepoznával, pokaždé, když si myslel, že se mu podařilo udělat za minulostí tlustou čáru, znovu se mu vše vrátilo. Jeho chování se samozřejmě podepisovalo jak na synech, tak i na samotné Karle. Byl to Mára, kdo se nakonec rozhodl pro ostrý řez, aby se všichni navzájem netrápili a vystoupili z tohoto začarovaného kruhu.

Manželství se rozpadlo, momentálně se řeší rozvod a střídavá péče o děti. Mára si našel nové bydlení, chce, aby si kluci u něj co nejdříve zvykli a zůstávali i přes noc. První pokus však nedopadl. Malý Kustík (Rafael a Samuel Martinicovi) se v nových, takřka nezařízených prostorách necítil dobře, a tak Mára nakonec jeho i Vojtu (Felix Šrámek) odvezl nazpět ke Karle domů. Teď, po pár dnech, vzal kluky k sobě znovu…

Není divu, že osamělá Karla je doma jako na trní. Neví, jak na tom kluci jsou, co se u Máry děje. Telefonovat mu ale nechce, aby si to nebral tak, že mu nevěří, že se o kluky dokáže postarat. Zároveň se jí po synech stýská jako každé mámě, jež najednou zůstane v bytě sama. Pak už stačí opravdu málo, aby své emoce neukočírovala… Co se stane? Proč se Mára zničehonic objeví doma? Co Karla jako máma neustojí? To napoví tato ukázka z úterního dílu Ulice.