Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tento týden v Ulici: Kristýnin záchvat, Martinovo radikální řešení a záhada ve škole!

Video se připravuje ...
24. dubna 2023 | 06:00

V Ulici dojde tento týden na různá prozrazená tajemství. Kristýna dostane panickou ataku v práci, navíc v tátově přítomnosti, což přinese překvapivá odhalení v rodině. S jedním z nich přijde i Luděk. A rozhodně to nebude žádná maličkost…

Kam až to může vést, když člověk mylně vyhodnotí několik indicií a na základě toho je přesvědčen, že drahá polovička pokukuje po jiných? Vendula řeší už několik týdnů Pavlovu proměnu. Přičítá ji jeho zájmu o charismatickou Martinu. Vše jí do této hypotézy zapadá, dokonce i zaručené rady, jak poznat nevěru, jimiž ji zásobuje z ženských časopisů Ája. Když získá další jednoznačnou indicii, že Martina po Pavlovi jede, už se neudrží a pěkně od plic jí k tomu řekne své. S jedním však nepočítá – s nečekanou reakcí přímé Martiny, která už toho začíná mít dost… Jaké grády nabere tato komedie plná omylů? Co Vendulu hodně zviklá? A co jí poradí Ája?

Vztahy otců a dcer bývají často plné jinotajů, protože tátové se snaží své holky chránit, byť občas hodně nešťastně, a dcery zase nedokážou s otci mluvit otevřeně o intimních věcech, mezi které často počítají i nemoci. Podobně jsou na tom také Luděk a Kristýna. Ta tátovi spoustu věcí neříká, protože jí je předem jasné, jak by zareagoval, třeba i ohledně jejích terapií s Julií. Dokonce se ho dosud ani nezeptala na rodinnou anamnézu. Nyní se ji dozví. A bude hodně překvapená nejen tátovou upřímnou zpovědí, ale i tím, co jí prozradí… Co Luděk až dosud tajil před svými blízkými? A co ho přiměje odhalit překvapivé pravdy?   

Vyřešení jedné záhady může někdy odhalit i další, umně skrývaná tajemství. To nyní zjistí také Magda, Ota a Prokop, kteří mají na mušce už nějakou dobu nováčky v Magdině třídě – Matěje a Marka Dvořákovy. Na jejich prospěchu jim prostě něco nehraje, a tak se na ně více zaměří. Prokop navíc udělá něco, co vnese do celé záležitosti další, a to rozhodující úhel pohledu. Pak už stačí jediné – kluky konfrontovat s tím, co se o nich dozvěděli. Přestože čekají ledasco, jejich reakce je přece jen docela překvapí… Proč? Jaké záhady se začnou na tu původní nabalovat? Kde je zakopaný pes?  

Jak málo občas stačí, aby člověka nahlodal červík pochybností? Dokonce i racionálně uvažující Vítek, který je dalek toho, že by dělal ukvapené závěry jen na základě domněnek, si najednou není jistý, jestli věci přece jen nejsou jinak, než jak se zdají. Stačí, aby se u něj doma zastavil Miloš, a rázem je na světě teorie, která rozhodí každého manžela. Přestože svérázný mudrlant Miloš je nyní ten poslední, kdo by mohl rozdávat moudra ohledně spokojeného manželství, jeho radar opět (ne)omylně zafunguje, jen co se dozví, s kým Iva vyrazila na schůzku… Před čím a proč Vítka varuje? Jak se k tomu Vítek nakonec postaví? A proč kvůli této mámině schůzce začne plašit i Michal?

Prohlédněte si exkluzivní fotografie z natáčení:

Zamilovaný člověk bere spoustu věcí docela fatálně, pokud se týkají toho, do koho je zakoukaný. Šimon by o tom mohl vyprávět, tedy pokud by se nestyděl. Své srdeční záležitosti spojené s Valerií probírá hlavně s Michalem. Až v poslední době se ptá na názor i Jirky Hermana, ke kterému si konečně zase našel cestu. Teď v něm vidí dokonce i svého parťáka. Samotný Jirka pro něj má docela pochopení, protože si pamatuje, co a jak řešil v jeho věku on. Proto se nakonec nechá Šimonem přemluvit k malému podvodu, který se ovšem oběma velmi rychle vymstí… Proč bude kvůli tomu běsnit hlavně Hynek? Co všechno vypluje na povrch? A co bude pro zamilovaného Šimona pořádnou ťafkou?  

Autor: Martina Miláčková