Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Márovy žárlivé scény, Ingrid v slzách a Vandina vysoká škola manipulace

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
23. ledna 2023 | 05:00

Tento týden praskne jedno velké a tíživé tajemství, bude prolito moře slz z několika párů očí a budou se dělat závažná životní rozhodnutí. Jako každý týden se tedy máte opravdu na co těšit, vaše každodenní dávka emocí bude přetékat přes okraj.

Připravit děti na změny, které se jich hodně dotknou, chce velkou dávku diplomacie a empatie. Uvědomují si to i Ingrid a Lumír, před nimiž je docela náročný úkol – oznámit Lexíkovi, že se Ingrid bude stěhovat. Oba si jsou vědomi toho, jak moc má Lexík Ingrid rád, jak těsné pouto si k ní vytvořil po mámině skonu. Zároveň je ale oběma jasné, že čím dříve se s ním o tom začnou bavit, tím lépe. Alespoň bude mít čas si na tuhle velkou změnu zvyknout. Paradoxně je to právě on, kdo nyní ožehavé téma otevře, navíc takovým způsobem, že Ingrid hned vhrknou slzy do očí.

Rodinné oslavy mohou občas odstartovat věci, do kterých se člověk příliš nehrne. To se nyní stane i Františkovi, jemuž dala Skyler docela jasné ultimátum ohledně jejich vztahu. O tom ale nic neví její máma Justine, a tak pozve Františka spolu s Bárou na oslavu svých narozenin, na níž bude samozřejmě také Skyler. František by se takovému setkání rád vyhnul, neboť být na jednom místě se Skyler a Bárou současně nevěstí nic dobrého. Bohužel nenajde žádnou uvěřitelnou výmluvu, a tak s Bárou zamíří na oslavu, jež se může každým okamžikem zvrtnout a skončit obrovským průšvihem.

Znovu důvěřovat partnerovi, který měl románek s někým jiným, je občas hodně těžké, i když se o to člověk snaží sebevíc. Mára a Karla se nyní pokouší zachránit manželství, vrátit ho do dob, kdy spolu byli šťastní a kdy mezi nimi nevisela Karlina nevěra s Jakubem. Hlavně pro Máru to je obrovská zkouška, zejména nyní, když nemá Karlu úplně pod kontrolou a neví o každé minutě jejího denního rozvrhu. Jakákoliv změna, jakákoliv neobvyklá situace mu připomene, co se stalo v minulosti, a hned vidí rudě. To bohužel odnáší nejen Karla, které dělá čím dál častěji žárlivé scény, ale také děti, na něž začíná napjatá domácí atmosféra doléhat.

Vmanévrovat partnera do sňatku, zvláště když je to ta poslední věc, na kterou má momentálně pomyšlení, je přímo vysoká škola manipulací. Vanda ji má v malíčku, navíc i nadále věří ve své šťastné hvězdy, které jí předpověděly obrovské životní změny. Proto nevynechá jedinou příležitost, aby se před Luďkem o svatbě a manželství zmínila. Samozřejmě to navlékne tak, aby si on sám začal myslet, že je to hlavně pro něj to nejlepší, co může v jejich vztahu udělat. O tom, že hvězdy nelžou, se Vanda přesvědčí i dnes, když bude dělat Luďkovi a jeho kolegovi z Ameriky doprovod do kasina.

K velkým životním změnám často přiměje zkušenost, jež nepatří k těm nejpříjemnějším. Jednu takovou má za sebou také Kateřinina dcera Martina, která se náhodou dozvěděla pro ni docela krutou pravdu o svém příteli. A protože to bylo ve chvíli, kdy od něj byla několik set kilometrů daleko, po počátečním šoku se na celou situaci dokázala podívat s potřebným odstupem a nadhledem. Najednou si uvědomila, že ji v Itálii vlastně nic nedrží, že si svůj život dokáže představit i jinak a jinde. Právě její nové plány ale docela znepokojí Kateřinu, protože podle ní jsou velkým krokem zpět.