Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Provalené Martinino tajemství, Věrčin a Kristýnin kolaps a krize Prokopa a Magdy

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
16. ledna 2023 | 05:00

Tenhle týden to bude kolaps za kolapsem a nakonec zhroucení. Zdraví máme jen jedno, a to Věrky a Kristýny bude ohroženo. Jejich kolapsy vyvolají další laviny emocí a zvratů. Magda s Prokopem řeší nevyřešenou minulost, která jim nečekaně vtrhla do života.

Člověk se občas dostane do situace, kdy mu ani nejlepší plánování není nic platné. Stačí, aby něco přehlédl, špatně si to zapsal do diáře nebo si to jen zle zapamatoval, a malér je rázem na světě, zvláště pokud se jedná o zajištění bezproblémového chodu rodiny. Karla se v poslední době snaží, aby jí Mára nemohl nic vytknout, aby u nich doma bylo vše v pořádku a panovala tam pohoda. Bohužel i jí se to dnes sejde tak, že najednou bude muset urychleně sehnat hlídání pro kluky, protože ji odvolají do práce na zásah. Jak na potvoru bude Mára s klientem v Brně, a tak jí svou pomoc nabídne Věrka, přestože má krátce po zubařském zákroku. Jak se záhy ukáže, právě v tom bude ta potíž.

Myslet si, že minulost máme vyřešenou, a mít ji skutečně vyřešenou není jedno a to samé. Narazí na to také Magda a Prokop, jimž se znovu vrátil do života Mirek. Od chvíle, kdy se objevil, mají oba o čem přemýšlet. A čím déle to trvá, tím více otazníků vyvstává. Když se k tomu přidá jedno menší nedorozumění, rozladěnému Prokopovi povolí nervy. Žáhu si zchladí na Magdě, která si to samozřejmě nenechá líbit. Rázem je z toho konflikt, při kterém si vyčtou i takové věci, které oba považovali za dávnou a uzavřenou minulost. Nyní se však ukáže, že tomu tak úplně není, že Mirek jejich vztah znovu ovlivňuje víc, než by sami čekali.

Rozvod rodičů žádnému dítěti na psychické pohodě nepřidá. Když se k tomu navíc přidají hádky a vykopání válečné sekery, je to náročné nejen pro oba partnery, ale zejména i pro jejich děti. Své by o tom mohla vyprávět také Žofka. Tato kamarádka Anežky Klímové se znovu ocitne mezi rozhádanými rodiči. Už takhle je jako uzlík nervů kvůli máminým přemrštěným požadavkům a vysokým nárokům. Nyní se k tomu ještě přidají ultimáta a scéna na celou ulici, k níž se náhodou přichomýtne také Iva Klímová. Žofka to již neustojí a uteče z mámina i tátova dosahu do azylu u Klímových. Ale i tam ji dnes čeká jedno velké překvapení. Michal jí dá otevřeně najevo, co k ní cítí.

Nový začátek je občas hodně těžký, pokud se člověk bolestivě spálí a rány se hojí pomalu. Kristýně trvalo několik měsíců, než se dala dohromady po rozchodu s Denisem. Tehdy to pro ni byla obrovská podpásovka, protože kopačky dostala zčistajasna ve chvíli, kdy si myslela, že společně překonali náročné období jejích příprav na maturitu a na přijímačky na vysokou školu. Kristýna si rozchod dlouho vyčítala. Pak na sobě začala pracovat, hledat sama sebe, své ztracené sebevědomí. Dnes dokonce vyrazí spolu s kamarádkou Petrou na rande ve čtyřech. Místo pohodového večera ale vše vygraduje Kristýniným kolapsem, aniž by ona sama tušila, co s ní je a co je příčinou takového zvratu.

Rodiče budou mít starost o děti stále, ať jsou malé nebo již dospělé. Naopak to vypadá, že čím jsou potomci starší, tím více vrásek na čele rodičům přidělávají. Kateřina je toho jasným důkazem. Od chvíle, kdy za ní z Itálie nečekaně přijela dcera Martina, přemýšlí, co za tím vězí. Ujištění, že si vzala jen na pár dní volno, Martině tak úplně nevěří. Raději se v tom ale nepitvá a čeká, zda o tom Martina sama nezačne mluvit. Díky tomu, že má Martinu momentálně u sebe, teď odhalí jedno velké tajemství, jež se týká dceřina vztahu. Bohužel pro Martinu se toho provalí mnohem víc, než by ona sama chtěla a čekala. A tak je celkem nasnadě, že jí do smíchu kvůli tomu nebude.