Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak a proč byste měla zkusit napsat dopis svému budoucímu manželovi?

  • 20. ledna 2023 | 06:00

    Psaní dopisů se zdá být v dnešní době trochu opomíjenou praktikou. Hlavním důvodem je pravděpodobně to, že se to zdá být velmi staromódním v dnešní tak moderní době plné technologií. Ale přitom psaní dopisů je tak skvělé, pomůže utřídit si myšlenky, trochu se zastavit a přemýšlet nejen nad sebou, ale tak vůbec nad životem.

    Možná už jste někdy zkoušela, když jste hledala partnera, psát na papír svou představu o tom, jaký by měl být. Takový seznam toho nejdůležitějšího, aby vám to fungovalo. A právě u toho jste doufala, že vás někdy někdo vyslyší... Tohle je v podstatě něco podobného, jen je to trochu jiná forma. V každém případě, pokud věříte v sílu myšlenky nebo si ty své chcete jen trochu urovnat, se pojďme podívat na to, jak na to!

  • Nejdříve napište sama sobě

    Možná se vám to bude zdát trochu zvláštní, proč psát sobě, když máte psát svému nastávajícímu manželovi, ale tohle „cvičení“ děláte v první řadě hlavně sama pro sebe. Než začnete psát, měla byste se zamyslet nad tím, co pro vás znamená láska, co partnerství a čeho chcete ve vztahu dosáhnout. Je jedno, jestli jste svého partnera už potkala nebo žádného nemáte nebo jste čerstvě zamilovaná a přesvědčená, že je to ten pravý. Udělejte si chvilku pro sebe, vezměte kus papíru a vypište se ze svých snů a tužeb, z toho, jak právě tato osoba zapadá do vaší vize budoucnosti. Psát samozřejmě můžete i do počítače, ale na tužce a kusu papíru je něco, co člověka více propojí s vlastními smysly, a je to způsob, který vám může pomoct odhalit i ta nejvzdálenější zákoutí vaší dušičky. Pokud máte partnera, který bude souhlasit, můžete si dopisy napsat navzájem a vyměnit si je v budoucnosti, až nastane ten správný čas.

    Na základě dopisů může vzniknout ledacos:

    Video se připravuje ...
    Trailer: Dopisy Julii • VIDEO: YouTube.com

  • Srovnejte si priority a cíle

    Do vztahu většinou vstupují dva lidé a ti pocházejí každý z jiného prostředí, které je jistým způsobem formovalo. A tím pádem do vztahu přináší každý něco jiného, jiné priority a jiné cíle. Tento dopis může být příležitostí, jak zdůraznit, co vy sama hodláte do vztahu přinést a v co doufáte, že vám přinese život s tím druhým. Zamyslete se nad tím, jak se cítíte, co byste chtěla, jestli toužíte po dětech, jaký je pro vás nejsnazší způsob komunikace, jak si představujete, že byste měli zvládat možné problémy a překážky. Také popřemýšlejte nad tím, jak třeba hodláte spravovat své finance, kde budete bydlet a podobně.

    Manželství bohužel nejsou vždy veselá:

    Video se připravuje ...
    Manželky diktátorů. Jak skončila pologramotná, krutá a nenáviděná Elena Ceaușescuová? • VIDEO: Videohub

  • Berte to také s humorem

    Samozřejmě že byste se u psaní dopisu měla také trochu bavit a nepřemýšlet jen nad samými závažnými tématy, jako jsou cíle a hodnoty. Protože vztah není jen o palčivých skutečnostech a řešení problémů, je a měl by být především potěšením a měl by vás naplňovat po všech stránkách. Váš muž by měl také vědět, co vás rozesměje, měl by znát zdánlivé maličkosti, které ale tvoří jeden velký celek. Jaké jídlo, místo nebo vůni máte ráda, jaké jsou vaše vtipné historky z mládí, největší trapasy a highlighty vašeho života. Co všechno vás baví na něm a proč. Věci, které chcete s manželem podniknout. Zkrátka vše, co vám vykouzlí úsměv na tváři a kvůli čemu jste na světě ráda.

  • Popište svatbu svých snů

    Možná bude právě tento dopis tím romantickým dárkem, který dáte svému muži ve svatební den. Budete ho číst společně, možná mu vženete slzy štěstí a dojetí do očí nebo ho rozpláčete. Můžete se zasnít právě na listech čistého papíru o tom, jak bude vaše svatba vypadat i v těch nejmenších detailech, jakými jsou svatební píseň, slib, místo konání nebo svatební tematika. Kolik chcete mít hostů, jestli chcete něco komorního, nebo naopak velkou veselku. Můžete popsat šaty, po jakých jste vždy toužila, květiny, svědky… Zkrátka všechno. Při společném čtení se pak můžete bavit nad tím, jak moc jste se s realitou potkala, nebo naopak zda jste se odchýlila od toho, co jste kdysi napsala. Kam jste se posunula – nejen vy, ale i váš muž.

Diskuse ke článku
.