Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Vandino ultimátum, Františkův sex úlet a nová lovkyně mužů

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
9. ledna 2023 | 06:00

Je tu druhý týden nového roku a spolu s ním i druhá pětice letošních dílů Ulice. Do dějů vstoupí hned dvě nové postavy. Ta první bude velmi výrazná a způsobí pozdvižení nejen v rodině Nyklových. Ta druhá zasáhne do života Klímových. Kromě toho dojde k velké události v Blančině rodině, zabouří to u Gábiny, velké dilema se bude řešit u Marečkových a František si pořádně zavaří kvůli Skyler…

Kdy je ten nejvhodnější čas pro návrat do zaměstnání po mateřské? Karla se už sice do práce částečně zapojila, teď je to ale přece jen jiné. Šéf jí totiž navrhne návrat na plný úvazek na oddělení vražd. To je nabídka, která se neodmítá, byť si je Karla vědoma, že to nebude úplně jednoduché kvůli dětem a domácnosti. Přestože ji to hodně láká a je jasné, že dříve nebo později se do zaměstnání naplno vrátí, chce vše probrat i s Márou, aby neměl pocit, že ho obchází. Ten bohužel zareaguje způsobem, který Karlu nepříjemně překvapí.

Nečekané návštěvy blízkých obvykle pokaždé potěší, ovšem vzápětí vyvolají i spoustu otázek. Podobně tomu bude také u Kateřiny, Lumírovy přítelkyně, za níž přijede její dospělá dcera Martina, aniž by o tom dala předem vědět. U Kateřiny se tak v první chvíli vystřídá hned několik pocitů. Nejprve šok, pak obrovská radost, vzápětí ale ještě větší obavy o dceru, neboť tahle návštěva podle ní není jen tak. S Martinou byla o svátcích, z Itálie se vrátila před týdnem, proto ji okamžitě napadne, že se něco děje.

Vysoké nároky rodičů na děti si dříve nebo později vyberou svou daň. V případě Žofky, jež pravidelně nachází azyl u Klímových pokaždé, když se chce alespoň na chvíli dostat z dosahu náročné a vystresované mámy, začíná být zřejmé, že tato daň malá rozhodně nebude. Žofka nejprve přijde ubrečená na Michalovo doučování, o den později se sesype úplně. Situaci doma se odhodlá nakonec vyřešit docela radikálně, k čemuž se náhodou přichomýtne Petr Kaštan, který se s rodinou Klímových v poslední době spřátelil a působí v ní i tak trochu jako adoptivní dědeček. Proto to je on, kdo hned upozorní Michala, že se něco děje. Odtud je to už jen krůček k Michalovu hrdinskému gestu, které pro Žofku udělá.

Touha po snubním prstýnku dokáže udělat s psychikou své, zvláště pokud ten druhý nemá nejmenší tušení, co se děje. Zatímco Blanka a Evžen takový důkaz lásky nepotřebují, Vanda to má opačně. Ráda by se co nejdříve vdala. Už na konci roku si myslela, že ji čeká velká romantika v podobě Luďkovy žádosti o ruku, ale bohužel se tak nestalo. Vanda je stále jen Luďkovou přítelkyní, což je pro ni žalostně málo. Její roztrpčení ještě více vzroste, když se jí lékař omylem zeptá na manžela a jejich plány do budoucna ohledně založení rodiny. Tím se neomylně trefí do Vandina citlivého místa. A protože se Vanda občas chová jako malé dítě, její reakce zřejmě nikoho nepřekvapí. Tedy kromě Luďka, jenž nebude v první chvíli tušit, jaká bije a proč Vanda najednou tak vyvádí.

Nezklamat kámoše je občas důvod, proč si člověk docela zavaří. Gábina svého syna Šimona v poslední době nepoznává. Ty tam jsou doby, kdy s ním doma nebyly žádné problémy. S příchodem puberty se ale Šimonovo chování natolik změnilo, že Gábina občas jen nevěřícně kouká. Dnes jí dojde s konečnou platností trpělivost, když Šimon udělá pravý opak toho, na čem se spolu domluvili. Ve hře je totiž blížící se turnaj v onlinovkách, který by Šimon a Michal společnými silami rádi vyhráli. To však znamená trénovat i přes nejrůznější zákazy.