Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Exkluzivně z Ulice: Po výprasku od mámy uteče Žofka z domova

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
11. ledna 2023 | 06:00

Dnes večer dojde na Žofii, kamarádku dcery Klímových, která je už jako uzlík nervů kvůli rozchodu rodičů, což nese špatně především její máma. K tomu má na Žofii hodně vysoké nároky nejen co se školy týče. Žofie je tak pod permanentním tlakem, který už přestává zvládat. A co nevidět toho bude mít dost. Proč uteče z domova a kam půjde?

Seriál Ulice odráží ve svých dějích problémy, jež řeší kdekdo. Většina diváků se v jeho postavách může najít, skoro každého osloví dění v jednotlivých rodinách, neboť si něčím podobným sám prošel.

Žofie Dušková (Kateřina Ujfaluši) se po tátově (Tomáš Petřík) odchodu z domova hodně trápí. Táta jí chybí, stýská se jí, navíc přišla i o každodenní oporu. Pravidelně u něj totiž nacházela zastání, když ji máma (Marcela Rojíčková) ničila svým perfekcionismem. S tím je bohužel nyní konec. Po tátově odstěhování zůstala Žofie na máminy přemrštěné nároky sama.

Máma se na ni ke všemu zaměřila ještě víc než dřív. Chce po ní ty nejlepší výsledky ve škole, jichž vynervovaná Žofie teď bohužel nedokáže dosáhnout. Přestože se učí, neleze jí to do hlavy. To ji zákonitě ještě více stresuje. Když ji navrch zkouší přísný profesor, který jí nahání hrůzu, je celkem jisté, že u tabule vybouchne, a že se to pak doma neobejde bez dalších máminých scén.

Zajde to tak daleko, že Žofii již povolí nervy a rozhodne se odejít z domova. Co pro ni bude tou poslední kapkou? S čím vším se svěří Michalu Klímovi (Karel Klement), jenž se jí snaží pomáhat, jak jen může, protože se mu líbí a hodně mu na ní záleží? To napoví ukázka z dnešního dílu Ulice.