Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tento týden v Ulici: Rozejde se Alice s Bedřichem nebo Magda s Mirkem?

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
2. května 2022 | 13:21

Květen je sice měsíc lásky a ta bude v hlavní roli i tento týden, ale jak všichni víme, láska má různé podoby a někdy dokáže všechno pořádně zkomplikovat. U některých budou situace komické, jinde se to neobejde bez slz a hádek.

Mezi Alicí a Bedřichem to pořád není jako dřív. To, čím si prošli v posledních týdnech, jejich vztah poznamenalo, přestože se oba pokouší na to nemyslet. Stačí ale málo, aby to mezi nimi znovu kříslo, aby nechtěně toho druhého zase ranili, protože je toho na ně prostě moc. Uvědomují si, na jak tenkém ledě se ocitli, jenže ani jeden z nich neví, jak z toho ven. Dnes se mezi nimi stane něco, co nezůstane bez následků, něco, co Alici vzápětí přiměje k jednomu radikálnímu rozhodnutí.

Gábininy blízké čeká velmi těžká zkouška, jež prověří odolnost jejich nervů i vzájemné vztahy. Všichni se nyní o Gábinu strachují, byť si to navzájem otevřeně nepřiznají. Mileně Pumrové, Radku Mastnému, Šímovi i Jirkovi Hermanovi je jasné, že nyní jde o hodně, o Gábininu i jejich budoucnost. Ve vypjatých okamžicích se znovu ukáže, kdo zvládne být druhým oporou za všech okolností, a kdo naopak nastalou situaci ještě více zhorší. Přestože rodina drží v takových chvílích obvykle při sobě, mezi Jirkou Hermanem a Radkem Mastným dojde k dalším velkým konfliktům, které Mastný nenechá jen tak.

Někoho sbalit vypadá jako hračka, zvláště když člověk ví, o koho opravdu stojí. Ovšem dát své city najevo je občas docela zapeklitá věc. O tom by mohl dlouze vyprávět také třeba Lumír, kterému se nyní smůla lepí na paty. Pokaždé, když už si myslí, že u ženy svého srdce zaboduje, vyjde to tak, že opak je pravdou. Vždy mu něco nebo spíš někdo změní plány, takže místo rande je z toho slušný trapas. Tentokrát vezmou Lumírovo blaho do svých rukou Mário a Tonda Hložánek, kteří se už nemohou dívat na to, jak se Lumírovi nedaří sbalit tu, po které touží. A rozhodně při tom nezůstanou při zemi. O jejich akci bude vědět každý, kdo se ocitne v Ulici. Jejich vyznání lásky bude prostě nepřehlédnutelné.

Bára věří Frantovi, že to má se Skyler vyřešené a uzavřené, že je spojuje už jen jejich syn. Jenže Skyler je nyní zpět a svou bezprostředností si okamžitě získává každého, s kým se setká. Než se Bára stačí vzpamatovat, Skyler se stane středem pozornosti i u ní doma. Ve Skyleřině přítomnosti si Bára najednou začíná připadat jako páté kolo u vozu, jako by byla neviditelná… Je to jen její pocit, nebo by se Skyler mohla podepsat na jejím vztahu s Frantou?

Květen je měsícem lásky. Pro Magdu je ale spíš měsícem obrovských muk. Nad její svatbou s Mirkem se najednou vznáší velký otazník, o kterém ví jen pár zasvěcených. Ostatní včetně Ireny Landové se na veselku už hodně těší. Magdu nechtěně mučí otázkami, na něž bohužel nezná odpověď. Jediný, kdo pohotově zareaguje, je kupodivu Prokop. Magdu překvapí prohlášením, že se coby svědek ujme jednoho zásadního problému, který se týká právě jejího sňatku s Mirkem.