Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním partnerů

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
15. srpna 2022 | 06:00

Boj s nadváhou řeší snad každá žena v některé své životní etapě. Tlak okolí je mnohdy nesnesitelný, a co teprve šikana a posměch! Často nás k radikálnímu řešení, jak zatočit s kily navíc, donutí zdravotní problémy. Jaké to je nechat si podvázat žaludek, o tom bude další díl pořadu Nejsi v tom sama s Anežkou Krešňákovou.

Anežka od malička slýchala ve škole, ale i v rodině nevhodné poznámky týkající se její váhy. V podstatě to vnímala, ale neřešila do té doby, než se dostala do puberty. „Když se zpětně podívám, jak jsem vypadala v době, kdy jsem už tehdy slýchala narážky, tak to nechápu, přitom jsem se až mnohem později dostala na sto třicet pět kilo,“ vysvětluje Anežka.

„Život s tímhle mindrákem způsobil, že jsem měla mnohem nižší sebevědomí. Přestože se mě maminka snažila přesvědčit o tom, jak jsem krásná a že můžu vypadat tak, jak chci, tak negativní tlak okolí byl silnější. Měla jsem období, kdy jsem byla úplně bez sebevědomí nebo jsem si ho dodávala střídáním partnerů.“ Anežka mi vysvětlila, že ani když vážila sto kilo, neměla nouzi o muže.

Velký skok v nabírání váhy přišel, když bylo Anežce sedmnáct a porodila svého prvního potomka. Věčným držením diet a potom jojo efektem se dostávala na vyšší a vyšší váhu. Nakonec došlo k rozhodnutí nechat si podvázat žaludek, protože zdravotní stav se zhoršoval a také se jí nedařilo podruhé otěhotnět s novým partnerem. O tom, co ji k tomu vedlo, jak to probíhalo, co znamená žít s podvázaným žaludkem celý život, jsme se bavily a vy se můžete na náš rozhovor podívat.

Video se připravuje ...