Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Agresor Luděk opět útočí

9. května 2022 | 11:16

Tento týden v Ulici se opět předvede Luděk, kterému pomalu, ale jistě rupou nervy. Zoufalé a v koncích budou také Karla a Magda, které musí nutně vyřešit svou situaci mezi dvěma muži. Jak to dopadne?

Agresor si málokdy přizná, čeho se skutečně dopustil, zejména pokud se jedná o domácí násilí. Stejně se chová i Luděk, který nedokáže skousnout, že s ním Blanka skončila. Všude ze sebe dělá oběť Blančiných výkyvů nálad, očerňuje ji, jak jen může, aniž by připustil svůj podíl viny na rozpadu jejich vztahu. O to větší šok zažije, když mu Marie během vyhrocené hádky vpálí do obličeje, že moc dobře ví, co Blance udělal, a že může být rád, že ho za znásilnění neudala na policii. Jen co to Luďkovi naplno dojde, uvidí rudě a hned si zajde s Blankou vyřídit účty.

Zamilovanost je úžasná, pokud to má ten druhý stejně, city opětuje a vzájemné lásce nic nestojí v cestě. Ve chvíli, kdy je ve vztahu ještě někdo třetí, obvykle bývá zle. To moc dobře ví i Karla, jež doma tančí na minovém poli kvůli Jakubovi. Přestože se rozhodla vše ukončit, aby nepřišla o svou rodinu, Jakub ji jen tak jít nenechá. Zkouší kdeco, aby se s ní znovu viděl. Dokonce do toho zatáhne i Karliny blízké, kteří netuší, v jaké hře se kvůli němu ocitli.

Video se připravuje ...
Drbárna z ULICE: Sado-maso hrátky v Ulici! • VIDEO: Videohub

Jak sbalit ženu svého srdce? Před patnácti lety by na to šel Lumír přímo. Nyní se ale bojí, že něco pokazí, a tak kvůli tomu dělá jednu botu za druhou. Marně zápasí se svou nesmělostí, navíc doma mlží, jak to jen jde, aby to na něj neprasklo před rodinou. V duchu motta "hlavně nenápadně" se proto rozhodne uspořádat oslavu pro Vendulu a Mária v prostředí, jež pro ně není právě typické. Přitom doufá, že tím zapůsobí na dotyčnou a že s ní díky této oslavě stráví alespoň pár okamžiků o samotě. Bohužel i tentokrát se mu začnou plány hatit, jen co se pustí do jejich realizace. To u něj opět vyvolá pocit naprostého zoufalství. Zato nezúčastnění pozorovatelé se při tom skvěle pobaví.

Říkat si za všech okolností pravdu je sice hezké předsevzetí, avšak hodně špatně se plní, pokud osud nerozdal právě nejlepší karty. Gábina a Šíma si slíbili, že si nebudou lhát, jenže nyní se dostali do situace, kdy pravdu ani jeden z nich nepovažuje za nejlepší řešení. Každý z nich má své tajemství, které nechce prozradit, protože se obává reakce, jakou to vyvolá. Zároveň se snaží toho druhého chránit, neboť si jsou oba vědomi důsledků případného odhalení.

Rodiče by se neměli plést svým dospělým dětem do vztahů, protože v dobré víře, že jim pomáhají, mohou všechno jen zhoršit. Někdy ale může jejich zásah přece jen obrátit věci k lepšímu. Magda se kvůli Mirkovi trápí již pěknou řádku dní. Neví, co má dělat, netuší, co bude dál. Bohužel není sama, kdo nyní tápe. Trápí se i Mirek, jenž se obrnil hradbou mlčení. A tak vezme jejich štěstí do svých rukou Mirkova máma, která zajde za Magdou, aby si o všem otevřeně promluvily.