Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvě nové slavné tváře v seriálu Ulice! Jak tihle gentlemani zamotají životy Amálky a Peška?

7. dubna 2021 | 06:00

Rovnou dvě nové postavy posílí v nadcházejících týdnech dějovou linku Peškových. Karel Heřmánek si v Ulici zahraje těsně po Velikonocích, pár dnů po něm se v seriálu poprvé objeví Miloslav Mejzlík. Oba budou zábleskem neznámé minulosti Amálie Peškové a vzpomínkou na „harasovskou“ partu kolem Amálčina zesnulého exmanžela.

V únoru zaskočila Amálii Peškovou (Dana Syslová) překvapivá zpráva, její bývalý manžel – nevěrník Jaromír Seidl – totiž náhle zemřel. Brzy po jeho smrti se navíc ukázalo, že na Amálku myslel ve své poslední vůli. Odkázal jí chatu v Harasově, kam společně dlouhá léta jezdili. Amálie i Vlastimil Pešek (Rudolf Hrušínský) si myslí, že by bylo nejlepší ji prodat. Jenže ještě před nabídnutím k prodeji Amálka touží Harasov navštívit. Výlet se uskuteční a přinese hned několik nečekaných událostí. Vedle nevyzpytatelného počasí, které celou situaci zkomplikuje, rozhodně stojí za zmínku překvapení v podobě souseda Zdeňka Kratochvíla v podání Karla Heřmánka.

„Jsem tu rád. Ulice dnes natáčí v podstatě v naší ulici, takže jsem dnes ráno dorazil do práce pěšky. Navíc moje herecké kolegyně tady jsou zároveň kolegyněmi v mém divadle. Ostatně v našem věku už se stejně známe téměř všichni,“ komentoval svou návštěvu v seriálu Ulice Karel Heřmánek. Nečekané setkání v Harasově Amálku utvrdí v nostalgickém přemítání. A co když to navíc nebude jediný člověk, který z minulosti do Amálčina a Peškova života zasáhne?

Podívejte se na rozhovor s kreativní producentkou Ulice:

Video se připravuje ...
Tahle dáma je šedou eminencí pořadu Ulice a herci jsou ze schůzek s ní mnohdy nervózní • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Brzy nato ji totiž kontaktuje i další člen „harasovské“ trojky Karel Chrpa, kterého ztvární Miloslav Mejzlík. „Nabídka hrát v seriálu Ulice mě velmi potěšila, protože se vracím do party svých kamarádů a kolegů. V této době jsou to pro mě vzácná setkání. V divadlech se bohužel nepotkáváme už delší dobu. Navíc kdysi dávno jsme si s mou skvělou kamarádkou Haničkou Maciuchovou říkali, že by bylo fajn, kdybychom se spolu v seriálu Ulice objevili. To už se teď bohužel nepodaří, ale věřím, že tu štafetu nesu dál za ni...,“ říká Miloslav Mejzlík o svém účinkování v seriálu Ulice. Jak to všechno ovlivní Amálčino rozhodování se o tom, jak s dědictvím naloží? A co na události kolem chaty a Amáliiny minulosti řekne Pešek, který se už brzy vrátí z lázní?

Rozhovor s Miloslavem Mejzlíkem (jako Karlem Chrpou):

Co bylo rozhodující pro přijetí vaší nové role v seriálu Ulice?

Nabídka hrát v seriálu Ulice mě velmi potěšila, protože se vracím do party svých kamarádů a kolegů. V této době jsou to pro mě vzácná setkání. V divadlech se bohužel nepotkáváme už delší dobu. Navíc kdysi dávno jsme si s mou skvělou kamarádkou Haničkou Maciuchovou říkali, že by bylo fajn, kdybychom se spolu v seriálu Ulice objevili. To už se teď bohužel nepodaří, ale věřím, že tu štafetu nesu dál za ni...

Představil byste nám prosím svou postavu?

Moje postava se jmenuje Karel Chrpa a objeví se v seriálu Ulice jako blesk z čistého nebe. Je to Amáliin dávný přítel a soused z chaty, ještě z dob, kdy měla svého prvního manžela. Karel s Amálkou se 30 let neviděli. Ale teď, když chatu zdědila, tak se jí dočasně stará o nemovitost i pozemek, a občas ji dokonce navštěvuje i v pražském bytě Peškových. Znám charakter postavy, ale nevím, kam bude směřovat a jak se bude vyvíjet.

A charakter postavy se vám líbí?

Zatím ano, protože já také rád pomáhám. Otázkou zůstává, zda Karel nepomáhá jen z nějakých zištných důvodů. Ale jak jsem říkal, vývoj postavy mi zatím není znám. Je to dobrodružné...

Vstupujete tedy do příběhu rodiny Peškových. Jak jste si s kolegy sedli a znal jste se s někým už z dřívějška?

Já myslím, že vztahy na place i mimo něj jsou přátelské. Dana Syslová a já máme za sebou spoustu divadelních rolí a působili jsme spolu i v rozhlasu. Známe se opravdu velice dobře. Také na place potkávám Jitku Smutnou a Milušku Šplechtovou. Obě tyto dámy znám taktéž dlouhá léta. Zatím jsem neměl příležitost potkat na jiném projektu jen Rudolfa Hrušínského.

Jak se vám v seriálu Ulice líbí?

Jsem nadšený a moc se mi tu líbí. Do jisté míry jsem zvyklý točit seriály a ten systém práce dobře znám. Naposledy jsem hrál na TV Nova šéfa kriminálky v Kriminálce Anděl.

Jak v této nelehké době trávíte čas?

Přestože se představení nehrají, tak já jsem jedno v Národním divadle nastudoval. Jmenuje se Duchové jsou taky jenom lidi. To představení se nikdy nebude hrát, natočilo se a bude se vysílat. Ještě jednu hru jsem nastudoval ve Studiu Hrdinů. A ta se hrát bude, až to půjde. Občas se objeví nějaký dabing, ale když mám volno a je to zrovna povolené, tak ujíždím na chalupu.

To je asi nejlepší v této době.

Určitě. Mám velikánskou zahradu a v té vesnici se nemusím s nikým potkat. Takže jsem tam v relativním bezpečí. Hned po natáčení se tam budu vracet.

To chalupaření máte tedy s vaší postavou společné?

No určitě. Jen Karel má chatu a já chalupu. Rekonstruovat se nechystám, ale také se rád věnuji zahradě.