Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Drama v Ulici: Přežije Ája probuzení z umělého spánku, nebo už nikdy nespatří svou dceru?

10. března 2021 | 06:00

Ve čtvrtek se Mário konečně dozví – podle něho – skvělé zprávy, doktoři se totiž rozhodli, že se pokusí postupně probudit Áju z umělého spánku, ve kterém je od komplikací při porodu. Ukáže se ovšem, že to vůbec nebude tak jednoduché, a dojde k dalším překážkám a zvratům. Spatří Ája někdy dceru, nebo to nemá napsáno v osudu?

Rodina Nyklů má stále v živé paměti tragický podzim, kdy Lumír (Václav Svoboda) a Lexík (Filip Hornyak) přišli nešťastnou vůlí osudu o manželku a maminku Světlanu (Zuzana Bebarová). Mozková výduť způsobila smrt, kterou nikdo nečekal. A o to hůř se přizpůsobují novým pořádkům.

Lumír odhalil tajemství, které před ním Světlana měla, a smířil se s novou životní rolí. Alex už nejspíš pochopil, že se maminka nikdy nevrátí. Atmosféru v rodině mělo konečně rozčeřit narození malé Sophie, prvorozené dcerky Áji (Bára Mudrová) a Mária (Jiří Kniha). Nyklovi se chystali opět oslavovat život, jenže místo toho je překvapila další šokující událost.

Ájin zdravotní stav se po narození Sophie náhle zhoršil a byla ihned převezena na ARO. A její stav je kritický. Z nejšťastnějšího dne Máriova života se tak ve vteřině stala noční můra. Balanc mezi smutkem a radostí z dítěte je vyčerpávající, proto má rodina vážné obavy i o Mária. Vendula (Anežka Rusevová) dokonce znejistí, zda je právě teď správný čas snažit se otěhotnět. Všichni teď musí Mária podpořit, aby se rychle vzchopil a zastal roli otce i matky. Představa malé Sophinky, která leží sama v neznámém nemocničním prostředí, ho nenechává chladným. Proto má velkou radost, když ji konečně z porodnice propustí, i když bez maminky.

Podívejte se na rozhovor s Bárou Mudrovou alias Ájou:

Video se připravuje ...
Aja z Ulice: Zaplete se s Tomášem Jordánem a skončí v blázinci? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Tím ale na řadu přicházejí zásadní otázky. Kde budou Mário a Sophie bydlet? A bude o dceru pečovat sám? Není velkým překvapením, že se rodina opět semkne. Mário s dcerkou se nastěhují do Lumírova bytu a právě tím začíná velké dobrodružství dvou tatínků. Ani jeden z nich si zřejmě ještě před pár měsíci nedovedl představit, že by se stal samoživitelem a celá péče o dítě i o domácnost by zůstala jen na něm. Jak se s tím pánové poperou a jak to bude s Ájou? Uvidí Sophii vyrůstat? To ukážou nadcházející týdny v seriálu Ulice.

Zajímavost z natáčení Ulice!

Všimněte si, že Ájino těhotenství bylo výrazně delší, než tomu u lidí běžně bývá. Způsobila to nečekaně dlouhá prázdninová pauza, kterou způsobila pandemie koronaviru. Ájino těhotenství totiž už bylo rozehrané a scenáristé nechtěli diváky o důležité události ochudit. A tak se rozhodli věřit, že jim tuto chybku diváci odpustí.

Jiřího Knihy alias Mária jsme se ještě zeptali, jak se mu hrají emočně vypjaté scény a jaké je natáčení s miminkem.

Jak se vám dějová linka ohledně Ájina stavu po narození dcery Sophinky hrála? V poslední době to bylo hned několik emočně vypjatých scén, u kterých nezůstane jedno oko divákovo suché.

Tato dějová linka je pro mou postavu nezvykle vážná, což je ovšem příjemná změna, protože se moje postava stává plastičtější a opravdovější. Hrálo se to dobře.

Jaké je natáčet s novorozencem?

S novorozencem se natáčelo skvěle. Všichni na place najednou zjihnou a ztiší se, aby se nám kolegyně nerozplakala. Takže ta spala jako dudek. Záběry jsem tedy kazil opět jenom já, ale na to už jsem od kolegyní zvyklý. Jsou zkrátka šikovnější. Tahle je výjimečná v tom, že na ni můžu dělat ťuťu ňuňu a jí to nevadí.