Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test sprchových gelů pro citlivou pokožku: Který zachrání sluncem vysušenou kůži?

4. července 2019 | 06:00

Bývá vaše pokožka často podrážděná, zarudlá a trápí vás nepříjemné svědění či pálení? A v létě je to ještě horší? Pak si jen tak nevystačíte s obyčejným sprchovým gelem, ale musíte sáhnout po produktech s šetrnějším složením a určených právě pro citlivou pokožku. Které se nám v testu osvědčily nejvíce?

Citlivá pokožka si zaslouží produkty s co nejšetrnějším složením, protože její velká část bývá napjatá, svědí nebo pálí. Vybírejte proto výrobky, které jsou bez silné parfemace, a na obalech hledejte klíčová slova jako "krémové", "jemné" či "zvláčňující". Často se do těchto produktů přidávají různé esenciální oleje nebo vitaminy, které pokožku nejen vyživí, ale také hydratují.

Vyzkoušely jsme pro vás několik sprchových gelů různých značek a cenových kategorií. Které z nich splnily svůj účel?

Krémový sprchový gel Sensitive, Nivea, 56 Kč (250 ml)

Krémový sprchový gel Sensitive, Nivea, 56 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Sprchové gely značky Nivea miluju! Nejenže každý z nich nádherně a decentně voní, ale také zanechávají pokožku hezky hebkou. Díky výtažku z heřmánku má tento sprchový gel antibakteriální účinky a je na kůži opravdu příjemný. Vydrží vám dlouho – stačí ho opravdu jen troška k vytvoření bohaté pěny. Za mě super produkt za skvělé peníze.

Známka jako ve škole: 1

Sprchový micelární gel Dove, 89 Kč (250 ml)

Sprchový micelární gel, Dove, 89 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Má jemnou krémovou konzistenci, která mé pokožce vyhovuje. Občas se mi stává, že mě po umytí pokožka svědí a je napnutá, s tímto micelárním gelem se to ale nestalo. Naopak pokožka byla hebká a hydratovaná. Nejvíc se mi líbila jeho vůně, která je jemná a svěží a vydržela na pokožce opravdu dlouho.

Známka jako ve škole: 1

Jemný sprchový gel s japonskou třešní Ryor Sakura, 109 Kč (200 ml)

Jemný sprchový gel s japonskou třešní, Ryor Sakura, 109 Kč (200 ml), koupíte na www.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

O gelech na citlivou pleť jsem měla představu, že musí být bez parfemace a také že nebudou pěnit. Jemný sprchový gel Sakura pění sice méně než klasické sprchové gely, ale úplně to stačí, navíc je i jemně parfemovaný. A pozor, ta vůně je těžce návyková! Pokud máte ráda decentní, pudrové vůně, určitě vás okouzlí stejně jako mě. Každý večer a ráno jsem si říkala, že bych potřebovala ještě i tělové mléko se stejnou vůní, abych se do ní mohla opravdu celá ponořit. Skvělé je, že tento gel má neutrální pH, takže se hodí i pro intimní hygienu. Byla jsem s ním naprosto spokojená.

Známka jako ve škole: 1

Mycí gel na obličej a tělo Sensitive, Ziaja, 119 Kč (400 ml)

Mycí gel na obličej a tělo Sensitive, Ziaja, 119 Kč (400 ml), koupíte v kamenných prodejnách Ziaja.
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja.

Hned ze začátku musím zmínit, že mi vyhovovalo praktické balení, které obsahuje pumpičku. Produkt vám tak vydrží delší dobu. Přestože dost pění, pokožku nijak nedráždí a neměla jsem po něm pocit nepříjemného svědění, které mi občas způsobují jiné sprchové gely. Můžete ho použít také k čištění pleti, protože stejně dobře zvládne odstranit i make-up.

Známka jako ve škole: 1

Sprchová emulze pH5, Eucerin, 203 Kč (200 ml)

Sprchová emulze ph5, Eucerin, 203 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Jemná mycí emulze je vhodná pro citlivou pokožku i pro pokožku s atopickým ekzémem. Je sice lehce parfemovaná, ale pokožku nedráždí a zároveň ji hydratuje. Moc nepění, ale zase si s ní můžete v nouzi umýt i obličej. Pokožka je po použití hedvábná a vláčná. Hodí se jak pro dospělé, tak pro děti.

Známka jako ve škole: 1

Levandulový sprchový gel Nobilis Tilia, 254 Kč (200 ml)

Levandulový sprchový gel, Nobilis Tilia, 254 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz/

Jsem zvyklá na vysoký standard produktů této značky a v tomto ohledu mě nezklamal ani levandulový sprchový gel. Voní naprosto nádherně, nikoli chemicky, opravdu cítíte záhon plný levandule v odpoledním slunci. Mohla by vás překvapit poněkud nezvyklá konzistence gelu, která trošku připomíná pudink. Není zkrátka tak tekutý, ale je to ve výsledku výhoda, protože vám ho tolik nevyteče z lahvičky při dávkování. Pokožka je po něm krásně provoněná a jemná a nemusíte se bát ho použít na intimní partie.

Známka jako ve škole: 1

Sprchový gel na velmi suchou a citlivou pokožku Avène, 332 Kč (500 ml)

Sprchový gel na velmi suchou a citlivou pokožku, Avène, 332 Kč (500 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Sprchový gel má opravdu jemnou konzistenci a parfemaci, takže ho zvládne i nejcitlivější pokožka. Pokožka po něm byla krásně čistá, hydratovaná a hebká na dotek. Díky šetrnému složení je vhodný pro každodenní použití, malé minus dávám za vyšší cenu. Kvůli tomu bych si ho jen tak nekoupila. 

Známka jako ve škole: 1-

Sprchový olej pro citlivou pokožku pH5, Eucerin, 335 Kč (400 ml)

Sprchový olej pro citlivou pokožku pH5, Eucerin, 335 Kč (400 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Skvělá alternativa mýdla. Olej při střetu s vodou mírně napění a nemá žádnou vůni, takže se skvěle hodí i pro alergiky. Aplikace je příjemná, a přestože působí zpočátku mastně, lze ho snadno opláchnout. Pokožka je po něm příjemně hydratovaná.

Známka jako ve škole: 1

Sprchový gel American Cream, LUSH, 815 Kč (500 g)

Sprchový gel American Cream, Lush, 815 Kč (500 g), koupíte v kamenných prodejnách Lush
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách LUSH

Sprchový gel, který voní po jahodovém mléčném koktejlu, má sladce růžovou barvu, nevysušuje pokožku, a navíc ho z kůže cítíte ještě několik hodin? Ano! LUSH opět dokázal, že ve voňavé kosmetice nemá konkurenci. S tímhle zázrakem chodím pravidelně do bazénu a po chlorované vodě dokáže mou pokožku krásně zklidnit a hydratovat. Malý bonus? Klidně si s ním umyjte i vlasy, rozčešete je bez problémů, a navíc budou krásně vonět – jak jinak.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...