Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zapomeňte na melír, chtějte balayage! Tyhle slavné ženy přísahají na novou techniku barvení vlasů

25. června 2019 | 06:00

Chodíte na melír? Dejte místo něj šanci mnohem šetrnější a přirozenější technice, která umožňuje jakékoliv barevné kombinace. Vlasy jsou po ní opravdu nádherné. Ano, řeč je o metodě balayage!

 

Technika balayage se tlačí čím dál tím více do popředí, a zastiňuje tak klasickou metodu melírování, která vlasy spíše ničí. Název pochází z francouzského balayage, což znamená zametat nebo česat. A přesně v tom je kouzlo této metody. Zatímco se u klasického melíru jednotlivé prameny balí do alobalu už od kořínků, při technice balayage se postupuje odlišně. 

Jak se dělá balayage?

Kadeřník vlasy nerozděluje do pramínků, ale uchopí celou délku vlasů a barví tam, kde je zrovna potřeba. Vrchní část vlasů zůstává téměř nedotčena a přechody mezi barevnými prameny a zbytkem vlasů jsou tak velmi přirozené.

Velkou výhodou navíc je, že na balayage nemusíte chodit tak často jako na klasický melír či barvení, protože odrosty nebudou tak rychle viditelné. Výsledkem této metody jsou pak zářivé vlasy, které vypadají opravdu přirozeně – jakoby zesvětlené od sluníčka. 

Jakou barvu? Inspirujte se u celebrit

Přestože se většinou barví do přirozeného, o něco světlejšího nebo tmavšího odstínu, vyhrát si můžete také při výběru trochu veselejších barev, jako jsou růžová, fialová, modrá nebo stříbrná. Krásně vynikne tato metoda u vln, kde jsou vidět jemné přechody, ale šmrncovně vypadá také na rovných vlasech. Balayage si oblíbily také slavné krásky – nahlédněte do fotogalerie a inspirujte se!

 

 

 

Autor: Aneta Valešová