Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test micelárek: Která pleť dokonale odlíčí a nepodráždí ji?

13. června 2019 | 06:00

Také jste nahradila běžná odličovací mléka micelární vodou? Není divu – jedním tahem odlíčíte z obličeje celý make-up. Základem je ale vybrat takovou micelárku, která bude vhodná pro vaši pleť a nebude ji nijak dráždit. Několik jsme jich pro vás otestovaly. Která od nás získala jedničku?

Micelární voda je skvělý pomocník v péči o pleť, protože není mastná, a tak ji zbytečně nezatěžuje, neucpává ani nevysušuje. Vhodná je jak pro suchou a citlivou pleť, tak také  pro tu problematickou. Otestovaly jsme jich pro vás několik – která obstála na výbornou a která nám tak úplně nesedla?

Micelární voda přírodní s olivou Ziaja, 69 Kč (200 ml)

Micelární voda přírodní oliva, Ziaja, 69 Kč (200 ml)
Autor: archiv firme

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja.

Pro setření nečistot stačí použít jeden tamponek. Voda je příjemná, lehká a nevysušuje pleť. Nedráždí ani oční okolí, které mám normálně velmi citlivé. Navíc cena je velice příznivá. Za mě skvělá volba!

Známka jako ve škole: 1

Micelární voda Citylife Detox 3v1, Astrid, 119 Kč (400 ml)

Micelární voda CITYLIFE DETOX 3v1, Astrid, 119 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Pokud jde o micelární vody, jsem hodně zmlsaná, a proto jsem se k tomuto přípravku stavěla s trochou nedůvěry. Ale funguje slušně – pleť nedráždí, bohužel si však úplně dobře neporadil s řasenkou. Jinak make-up odstranil dobře, takže pokud třeba nepoužíváte řasenku nebo rtěnku, případně pokud se líčíte jen málo, jděte klidně do této micelárky. Za tu cenu je to dobrá koupě.

Známka jako ve škole: 3

Expertní micelární voda Nivea, 175 Kč (400 ml)

Expertní micelární voda Nivea, 175 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Obsahuje suchý olej, a je tedy potřeba ji před použitím důkladně protřepat. Nezanechává mastný film, kterého jsem se obávala. Měla by odlíčit i voděodolný make-up, ale s mou obyčejnou řasenkou si úplně neporadila. Má příjemnou jemnou parfemaci.

Známka jako ve škole: 3

Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou Dermacol, 179 Kč (400 ml)

Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, 179 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Pleť odlíčí dokonale, a dokonce si skvěle poradí i s voděodolným make-upem. Má jemnou nevtíravou vůni, což mi vyhovuje. Měla jsem akorát pocit, že pleť po ní malinko štípe. Tento pocit netrval dlouho, z tohoto důvodu ale snižuji známku o jeden stupeň.

Známka jako ve škole: 2

Micelární pleťová voda proti podráždění pleti Mixa, 179 Kč (400 ml)

Micelární pleťová voda proti podráždění pleti Mixa, 179 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tato micelární voda je k pleti opravdu šetrná. Důkladně odstraňuje z pleti všechny nečistoty a je vhodná i pro odličování očí, jelikož nepálí a nijak pleť nedráždí. Je srovnatelná i s dražšími micelárkami. Za mě skvělý poměr cena/výkon.

Známka jako ve škole: 1

Dvoufázová micelární voda MicellAir Rose Water, Nivea, 186 Kč (400 ml)

Dvoufázová micelární voda MicellAir Rose Water, 186 Kč (400 ml)
Autor: archiv firme

Koupíte v síti drogerií.

Micelární vodu používám většinou na odličování v druhém kroku, protože jsem zvyklá nejdříve odlíčit obličej tělovým mlékem. Teď v létě se ale výborně hodí jeden produkt – když jsem často na cestách, nemusím myslet na to, co všechno potřebuji s sebou. Růžová micelární voda Nivea vám spolehlivě odlíčí jak řasenkou i linkou nalíčené oči, tak i celý make-up. Kůže po ní nepne (u jiných značek občas ten problém mívám), a co mě nadchlo, je spojení s růží, protože to je má srdeční květina a miluji ji v parfémech a vší kosmetice. Voda po ní jemně voní, což je skvělé.

Známka jako ve škole: 1

Micelární voda Normal, L´Oréal Paris, 199 Kč (450 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Micelární voda Normal, L´Oréal Paris, 199 (450 ml).
Autor: archiv firem

Tato micelární voda pro mě byla příjemným překvapením. Občas se mi stává, že micelárky dráždí mou pleť, která pak nepříjemně pne. To se mi u této nestalo. Naopak pleť po ní byla krásně čistá. Hravě si poradila také s řasenkou. Balení je navíc velké, takže vydrží dlouho. Za mě super!

Známka jako ve škole: 1

Micelární voda Essenté 3v1, 242 Kč (100 ml)

Micelární voda Essenté 3v1, 242 Kč (100 ml), koupíte na www.essente.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.essente.cz

Tato micelárka pleť důkladně vyčistí, snadno odlíčí make-up i řasenku, a navíc pleť krásně hydratuje. Je bez parfemace a nijak nedráždí, oční okolí po ní neštípe. Po ošetření mám pleť hladkou a hydratovanou. Jen 100ml balení je celkem malé, vhodné spíše na cesty, doma ho rychle vypotřebuji.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí micelární voda DermoPure, Eucerin, 465 Kč (400 ml)

Čisticí micelární voda DermoPure, Eucerin, 465 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Tato micelární voda je určená také pro lidi s problematickou pletí, působí proti veškerým nedostatkům, které se nám na pleti tvoří. Mám mastnější T-zónu, takže jsem si říkala, že ji ráda vyzkouším. Nevysušuje, což je díky podílu kyseliny mléčné, kterou voda obsahuje a která uvolňuje póry a zabraňuje množení bakterií. Nezanechává nepříjemný film na pleti, jsem s ní moc spokojená. 

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...