Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nejvoňavější sprchové gely a pěny, které nesmějí ve vaší koupelně chybět

18. září 2019 | 06:00

Sprchových gelů máme v koupelně hned několik a většinou je střídáme podle nálady. Vedle toho, že si svého favorita vybíráme většinou podle podmanivé vůně, měly bychom myslet také na to, že sprchový gel musí být šetrný také k naší pokožce. Otestovaly jsme jich pro vás několik. Které z nich pokožku hydratují a zároveň ji krásně provoní?



Nevíme, jak to máte vy, ale my zbožňujeme, když si po pracovním dni dáme horkou vanu nebo osvěžující sprchu. K dokonalosti už pak stačí mít ten správný sprchový gel, který naši pokožku hezky umyje, vyživí a zároveň provoní. Otestovaly jsme jich pro vás několik a nezapomněly jsme ani na sprchové pěny, které se těší velké oblibě. Který produkt u nás obstál na výbornou?

Sprchový gel s jílem Nivea Clay Fresh Hibiscus & White Sage, 60 Kč (250 ml)

Sprchový gel s jílem, Nivea Clay Fresh Hibiscus & White Sage, 60 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tento sprchový gel má trochu hutnější konzistenci, ale i přesto se hezky roztírá. Voní po ibišku a bílé šalvěji, tato kombinace pro mě byla na první přičichnutí trochu zvláštní, ale čím častěji se s ním myju, tím více mi voní. Novinkou pro mě byl také obsah jílu, který se postará o hloubkové mytí, pokožku hezky osvěží a pečuje o ni.

Známka jako ve škole: 1

Sprchová pěna Apricot Marshmallow, Nivea, 63 Kč (200 ml)

Sprchová pěna Apricot Marshmallow, Nivea, 63 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Netypická vůně marshmallows je kupodivu příjemná. Jedno balení prý stačí až na padesát použití za předpokladu, že vám stačí pouze jedna dávka. Na jedno pumpnutí vyleze poměrně dost pěny, ta se ale docela rychle ztratí, než ji stihnete nanést na tělo. K perfektnímu umytí celého těla to chce tedy alespoň dvě dávky. Pěna je však velmi příjemná.

Známka jako ve škole: 2

Jiskřivý sprchový & koupelový gel s mandlovým olejem a výtažky z brusinek, 159 Kč (225 ml)

Jiskřivý sprchový & koupelový gel s mandlovým olejem a výtažky z brusinek
Autor: archiv firem

Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách.

Sprchové gely od Manufaktury mám moc ráda a tento vás ihned uhrane podmanivou vůní brusinek. Stačí ho nanést menší množství, protože hezky pění. Díky obsahu extraktu z brusinek, mandlového oleje a panthenolu bude vaše pokožka jemná a hebká na dotek. Mám citlivou pokožku a občas mě po některých sprchových gelech svědí, v tomto případě se ale tak nestalo. Gel můžete použít také jako pěnu do koupele. 

Známka jako ve škole: 1

 

Sprchový gel s bavlníkovým mlékem Le Petit Olivier, 188 Kč (750 ml)

Sprchový gel bavlníkové mléko, Le Petit Olivier, 188 Kč (750 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.fragonito.cz

Tento mycí gel vám vydrží opravdu dlouho, obří balení má 750 ml a jen tak ho nevypotřebujete. Obsahuje bavlníkové mléko, díky kterému krasně voní a pokožku hydratuje. Já oceňuji bohatou krémovou pěnu, a tak mi poslouží i místo pěny na holení.

Známka jako ve škole: 1

Sprchový gel s levandulí Panier des Sens, 236 Kč (250 ml)

Sprchový gel levandule, Panier des Sens, 236 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.fragonito.cz

Jeho levandulová vůně mě absolutně nadchla a hodně se mi líbí i balení ve stylu Provence, díky kterému se člověk dostane do letní prázdninové nálady. Bohužel se mi ale z této stylové tuby sprchový gel špatně vymačkával. A taky mi vadilo, že málo pění.

Známka jako ve škole: 2-

Sprchový gel s bezovým květem a bergamotem Essense & Co, Oriflame, 249 Kč (300 ml)

Sprchový gel s bezovým květem a bergamotem Essense & Co, Oriflame, 249 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Vcelku příjemné překvapení. Za cenu trochu vyšší, než bych od sprchového gelu této značky čekala. Nevtíravě voní, je příjemný na pokožku. A díky tomu, že neobsahuje mýdlo, ji nevysušuje. Na druhou stranu – není to žádná přírodní kosmetika, jak by se podle vzhledu mohlo zdát, složení je standardní.

Známka jako ve škole: 2

Levandulový sprchový gel Nobilis Tilia, 254 Kč (200 ml)

Levandulový sprchový gel, Nobilis Tilia, 254 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Připravte se na to, že tento přírodní sprchový gel je opravdu jiný než ty, které znáte z drogerií. Jemná hustší tekutina s konzistencí připomínající tekutý a vláčný pudink je možná překvapivá, ale funguje skvěle. Vaše tělo zahalí do jemné pečující pěny, která dostatečně ošetří a vyživí pokožku. Vůně je natolik autentická, že budete mít pocit, jako byste se koupala přímo v záhonu levandule. Za mě úžasný zážitek, navíc povýšený o to, že je určen pro citlivou pokožku a neobsahuje škodlivé tenzidy.

Známka jako ve škole: 1

Sprchová pěna Swedish Spa, Oriflame, 269 Kč (200 ml)

Sprchová pěna Swedish Spa, Oriflame, 269 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Sprchové gely, které se pod rukama mění v hustou a sametově jemnou pěnu, jsou nyní dost populární. Není divu, je to krásně jemné pohlazení. Připomíná mi to, když jsem byla malá a potírali jsme se pěnou v napuštěné vaně. Swedish Spa, jak název napovídá, by měl navozovat relax a pohodu. To už je asi individuální, v každém případě je jeho vůně dost unisexová, takže ho můžete používat i s partnerem.

Známka jako ve škole: 1

Sprchová pěna Human+Kind, 329 Kč (200 ml)

Sprchová pěna Human+Kind, 329 Kč (200 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích FAnn.

Na testování sprchové pěny jsem se obzvlášť těšila, protože to je něco opravdu nového. Myslela jsem si, že bude podobná jako pěna na holení, ale je to spíš jako pěnové tužidlo. Nedalo mi to a zkusila jsem si tím rovnou i oholit nohy, ale to nebylo úplně ono. Samotná pěna je opravdu hodně voňavá. Bála jsem se, abych po té pěně nebyla ulepená, ale vůbec jsem nebyla. Je to taková zajímavost, kterou jsem ráda vyzkoušela, ale pravidelně si ji asi kupovat nebudu.

Známka jako ve škole: 2

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...