Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test řasenek od 145 do 900 korun: Vyplatí se investovat do dražší?

20. června 2019 | 06:00

Natrefit na řasenku, která vaše řasy prodlouží, zahustí a zároveň neslepí, je někdy pořádný oříšek. V redakci jsme vyzkoušely řasenky prodlužující, pro objem i voděodolné. Které nás nezklamaly?



Taky často dumáte nad tím, jaká řasenka bude pro vás ta pravá? Pokud máte spíš krátké, ale husté řasy, volte silikonový kartáček s kratšími štětinkami. Jestliže je máte delší, ale zato řidší, zkuste ten s klasickými měkkými štětinkami. Natočené řasy vám zase vykouzlí zahnutý kartáček.

Vyzkoušely jsme pro vás několik řasenek různých cenových kategorií. Je potřeba si připlatit, nebo si hravě poradíte i s tou "drogérkovou"?

Řasenka Panoramico Urban Protection, Gabriella Salvete, 145 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Řasenka Panoramico Urban Protection, Gabriella Salvete, 169 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Řasenka za skvělých 145 korun mě doslova nadchla. Nemám jí co vytknout. Začnu její výdrží – ačkoli ji už dva měsíce intenzivně používám a mé řasy jsou husté i celkem dlouhé, řasenka stále funguje jako na začátku. Stačí jedna vrstva a řasy jsou opravdu viditelně delší i hustší! Klasický kartáček se štětinkami bez velkého zakřivení mi naprosto vyhovuje. Řasenka ani po dvou měsících používání nevysychá, na řasách se nežmolkuje, při aplikaci řasy neslepuje. Vydrží celý den, jen nesmíte intenzivně plakat, není voděodolná. Přesto skvěle drží!

Známka jako ve škole: 1*

Řasenka Black Swan, Dermacol, 199 Kč

Řasenka Black Swan, Dermacol, 199 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Díky tvarovanému štětečku se mi řasenka velmi dobře nanášela a řasy pěkně natočila. Bohužel je ale zároveň nehezky slepila. Mám ráda výrazné řasy, a tak je nutné řasenku pro intenzivnější barvu nanést vícekrát. Oceňuji, že se nedrolí a vydrží opravdu celý den.

Známka jako ve škole: 2

Prodlužující řasenka Unlimited, L’Oréal Paris, 211 Kč

Prodlužující řasenka Unlimited, L’Oréal Paris, 211 Kč, koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mám krátké nevýrazné řasy, takže mám občas problém narazit na řasenku, která by je krásně prodloužila a zvýraznila. Tato řasenka pro mě byla ale velkým překvapením. Řasy hezky prodlouží, neslepí je a neobtiskává se. Díky ohybatelnému kartáčku se dostanete do míst, kam s normální řasenkou ne, a tak zvýrazníte všechny řasy. Navíc na řasách vydrží celý den.

Známka jako ve škole: 1

Prodlužující řasenka Lash Sensational, Maybelline, 230 Kč

Prodlužující řasenky Lash Sensational, Maybelline, 230 Kč, koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tohle je taková má stálice, ke které se neustále vracím. Řasy krásně pročeše a zvýrazní, nedrolí se a vydrží celý den. Jediným minusem je, že na kartáčku zůstává více barvy, a tak je potřeba kartáček trochu otřít.

Známka jako ve škole: 1-

Voděodolná řasenka Big and Daring, Avon, 239 Kč

Voděodolná řasenka Big and Daring, Avon, 239 Kč, koupíte na www.avon.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Po delší době jsem konečně narazila na řasenku, která mi vyhovuje v mnoha směrech. Své řasy nemám nijak husté a výrazné, ale po nanesení této řasenky je vidět velký rozdíl. Oceňuji také baculatý tvar samotné řasenky – mnohem lépe se s ní manipuluje. Také tvar kartáčku mi vyhovuje. Řasy mají objem a jsou bez ošklivých žmolků. Občas se sice řasy trochu slepí, ale není to nic hrozného. Nalíčené řasy zvládly také bez problémů koupání v bazénu. A i když je řasenka voděodolná, dá se lehko odlíčit jen pleťovou vodou. Za mě tedy velká jednička.

Známka jako ve škole: 1

Řasenka pro objem a oddělení řas Rebel Eyes, Gosh, 289 Kč

Řasenka pro objem a oddělení řas Rebel Eyes, Gosh, 289 Kč, koupíte v parfumériích FAnn
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích FAnn.

Kartáček krásně rozčeše řasy, a ty pak nejsou slepené. Řasenka hlavně řasy prodlouží a je sytě černá. Oči jsou díky tomu výraznější. Její největší předností je však výdrž, jelikož se nerozmazává ani nedrolí.

Známka jako ve škole: 1

 

Extra prodlužující řasenka Yves Rocher, 399 Kč

Extra prodlužující řasenka, Yves Rocher, 399 Kč, koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Na první pohled překvapí super tenkým kartáčkem, do kterého se vám popravdě ani moc nechce. Ale to by byla chyba! Pravda je, že na manipulaci s ním si budete muset chvilku zvykat, po týdnu to ale dostanete do ruky. Pokud kartáček po vytažení pečlivě otřete o hranu řasenky, zbavíte ho přebytečné barvy a pak s ním řasy opatrně přetáhnete, odměnou vám budou dokonale prodloužené, neslepené řasy, jako mají mrkací panenky. Ale pravda je, že když ráno spěchám, sáhnu po nějaké, se kterou se manipuluje lépe.

Známka jako ve škole: 2

Řasenka pro maximální objem řas Outrageous Oversized Lashes, Sephora, 470 Kč

Řasenka pro maximální objem řas Outrageous Oversized Lashes, Sephora, 470 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Řasenka od značky Sephora  slibuje maximální objem řas. K tomu jsem vždy skeptická, protože mnohdy to znamená, že jen obalí řasy nevzhlednou vrstvou černě – a třeba i přidá žmolky. Takže výsledkem jsou slepené řasy podobající se kuřím nohám. Naštěstí mě Sephora mile překvapila: díky tvarovanému kartáčku řasy pěkně rozčesala, oddělila, a dokonce prodloužila. Jediné, na co byste si měla dát pozor, je důsledné odlíčení. Řasenka sice není voděodolná, ale přesto pevně drží a lépe ji odlíčíte přípravky na olejové bázi.

Známka jako ve škole: 1-

Řasenka Backstage, Couleur Caramel, 573 Kč

Řasenka Backstage, Couleur Caramel, 573 Kč, koupíte na www.couleur-caramel.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.couleur-caramel.cz

Tato přírodní řasenka má skvělý pružný silikonový kartáček, který pěkně pročesává řasy. Dobře se s ním pracuje. Stačí jedno natření a řasy jsou viditelně delší a hustší. Obsahuje arganový olej, růžovou vodu a bambucké máslo, takže zároveň řasy vyživuje. Vydrží celý den, nedrolí se a nezanechává černé kruhy pod očima.

Známka jako ve škole: 1

Řasenka Hypnôse, Lancôme, 890 Kč

Řasenka Hypnôse, Lancôme, 890 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích Douglas.

Sice si za ni trochu připlatíte, ale stojí to za to. Řasy krásně zvýrazní a zahustí, vypadá přirozeně a nemusíte se bát, že by vám řasy nehezky slepila. Kartáček nenabírá příliš barvy a dobře se s ním pracuje. Oceňuji navíc, že řasenka dlouho vydrží. 

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...