Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opálená i bez slunce: Který samoopalovák nedělá fleky a vypadá přirozeně?

6. června 2019 | 06:00

Nepoužíváte samoopalovací přípravky, protože se bojíte nehezky vypadajících skvrn a zbarvení pokožky spíš do oranžova než do bronzova? Vyzkoušely jsme pro vás několik výrobků různých značek, u kterých se nemusíte těchto problémů bát! Které u nás obstály na výbornou?

Opálená pleť vypadá sice nádherně, ale časté opalování na přímém slunci naší pokožce škodí. Bronzové barvy můžeme snadno docílit pomocí samoopalovacích krémů. Vyzkoušely jsme jich pro vás několik a nejvíce nás zajímalo, jak se nanášejí, jestli nedělají fleky a jaké je výsledné opálení.

Které nás oslovily nejvíce?

Samoopalovací sprej Astrid, 98 Kč (150 ml)

Samoopalovací sprej, Astrid, 98 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Ze spreje jsem nadšená. Jeho konzistence je velmi lehká, vodová a díky tomu se krásně roztírá. Po prvním nanesení na nohy jsem měla jen jemné opálení. Když jsem ale aplikaci druhý den zopakovala, měly nohy krásně bronzovou barvu a hlavně – byly bez skvrn. Tohle postupné opalování mi maximálně vyhovuje, protože se nemusím bát, že celá akce skončí nějakou kosmetickou katastrofou. Je to vůbec první samoopalovací přípravek, který jsem si troufla dát i na obličej. Opálení mi vydrželo zhruba týden, pak pokožka začala být o něco světlejší. Pro obnovení mi pak na nohy i obličej stačila jedna vrstva.

Známka jako ve škole: 1*

Vyživující bronzující pleťový krém Ziaja, 129 Kč (50 ml)

Vyživující bronzující pleťový krém, Ziaja, 129 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja.

I při každodenním používání mi krém udělal jen lehký bronz. Pro někoho to může být plus, já bych ale uvítala, kdyby opaloval o trochu víc. Jinak mi ale tento produkt přijde jako super poměr kvality a ceny. Je příjemný, lehounký a rychle se vstřebává, což je hlavně teď ve vedru fajn. Pokožka po něm vypadá pěkně.

Známka jako ve škole: 1-

Bronzující samoopalovací tělové mléko Ziaja, 138 Kč (300 ml)

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja.

Bronzující samoopalovací tělové mléko, Ziaja, 138 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Opalovací účinky tohoto tělového mléka jsou trochu slabší, ale přesto jsem malou změnu pozorovala. Mléko je velice příjemné, obsahuje makadamiový olej a olej z para ořechů. Má moc příjemnou vůni i konzistenci a skvěle se vstřebává.

Známka jako ve škole: 2

Samoopalovací tělové mléko Self Tan, Dermacol, 149 Kč (200 ml)

Samoopalovací tělové mléko Self Tan, Dermacol, 149 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mile mě překvapily konzistence a vůně tohoto krému. Hezky se roztírá a nezanechává na pleti fleky. Lehké opálení vypadá opravdu přirozeně, takže se nemusíte bát, že byste skončila oranžová. Krém jsem používala dvakrát týdně, a jakmile jsem zaregistrovala opálení, snížila jsem frekvenci na jednou týdně. Jedná se opravdu o kvalitní výrobek za fajn peníze.

Známka jako ve škole: 1

Samoopalovací krém Nivea Sun-Kissed Radiance, 152 Kč (400 ml)

Samoopalovací krém Nivea Sun-Kissed Radiance, 152 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Toto tónovací mléko je taková bomba, že až ho vyzkoušíte, nebudete chtít jiné. Má tolik výhod, že ani nevím, kde začít. Prodává se ve dvou odstínech pro světlejší a tmavší pokožku. Jedná se o klasické tělové mléko, které ale pokožku lehce tónuje. Nemusíte se bát, že by vám vznikly barevné fleky všude po těle, protože tónuje opravdu jen decentně, a proto je vhodné pro prakticky celoroční použití. A rozhodně ho užijete nejvíc na začátku léta, když máte poprvé ukázat tělo po zimě. Stačí se s ním natírat dva až tři dny po sobě a výsledek se dostaví. Navíc se prodává ve velkém balení a za pár korun v každé drogerii. Pozor ale na to, v jaké sekci ho hledáte. Nenachází se mezi samoopalovacími nebo opalovacími produkty, ale mezi klasickými tělovými mléky.

Známka jako ve škole: 1*

Samoopalovací krém na obličej Alcina, 287 Kč (50 ml)

Samoopalovací krém na obličej, Alcina, 287 Kč (50 ml).
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Musím říct, že jsem se bála, že má pleť bude po použití samoopalovacího krému do oranžova, jak to v mnoha případech bývá. Alcina mě velice mile překvapila, protože výsledky jsou viditelné, všichni mi chválí opálení a absolutně není poznat, že by barva vznikla díky krému, a ne slunci! Krém má docela hutnou konzistenci a pěkně pleť vyživuje. Nezapomeňte si po každém použití umýt ruce!

Známka jako ve škole: 1

Přírodní samoopalovací krém Invisible Tan, Eco By Sonya, 950 Kč (150 ml)

Přírodní samoopalovací krém Invisible Tan, Eco By Sonya, 950 Kč (150 ml), koupíte na www.ecopure.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ecopure.cz

Výsledné opálení mě opravdu mile překvapilo, jelikož působí velice přirozeně. Krém má příjemnou, až lehce kokosovou vůni, velice snadno se roztírá a nedělá na pokožce fleky. Barva opálení má odstín do hněda, nikoli do oranžova. I přes každodenní mytí vydrží snědá pokožka minimálně týden a opálení se vytrácí zcela přirozeně. Při větším pocení vám ale může – stejně jako jiný samoopalovací krém – zabarvit oblečení.

Známka jako ve škole: 1

Multifunkční ochrana Cromo Plus, Natinuel, 1480 Kč (100 ml)

Multifunkční ochrana Cromo Plus, Natinuel, 1480 Kč (100 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Jedná se o specifický přípravek, který nemá samostatně samoopalovací účinky, ale dokáže podpořit opalování na sluníčku i v soláriích. Nespoléhejte však jen na něj jako na ochranu před sluníčkem, protože má ochranný filtr 20, což je na přímé slunění málo. Lehké mléko je ve spreji a krásně se nanáší a roztírá. Do pokožky se vpíjí téměř okamžitě a zanechává jen lehounký film. Opálení po něm zintenzivní a vydrží déle.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...