Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dokonalé obočí: Otestovaly jsme produkty, které ho vykouzlí

11. dubna 2019 | 06:00

Upravené obočí je základ dokonalého vzhledu. Pryč jsou doby, kdy frčely tenké linky. Dnes závidíme ženám, které mají přirozeně husté a výrazné obočí. Naštěstí existuje mnoho šikovných pomocníků, se kterými si můžete obočí hravě dokreslit, dotvarovat, zvýraznit. A my jsme pro vás některé z nich vyzkoušely!

Pokud vám příroda nenadělila husté a výrazné obočí, nezoufejte. Na kosmetickém trhu existuje několik skvělých produktů, které vám k němu dopomohou. Vyzkoušet můžete například klasické tužky, kterými dokreslíte jemné linky, které budou vypadat přirozeně jako chloupky. Dále můžete vyzkoušet pudrové stíny, kterými vyplníte mezery mezi chloupky, nebo oblíbené řasenky na obočí, které dodají vašemu obočí barvu, a ještě ho krásně zafixují. 

Vyzkoušely jsme pro vás všechny tři varianty. Která z nich nás nadchla nejvíce?

Voděodolný gel na obočí Trend It Up, 49 Kč

Voděodolný gel na obočí, trend IT UP, 49 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Řasenky na obočí používám ráda, protože se s nimi hezky pracuje a jejich použití není nijak složité. Gel na obočí od značky Trend It Up obočí hezky zvýrazní a chloupky zafixuje. Musíte si dát akorát pozor na to, abyste na kartáčku neměla příliš mnoho barvy, protože pak si vytvoříte nehezké fleky. Dá se ale říct, že za málo peněz dostanete hodně muziky.

Známka jako ve škole: 2

Gelová řasenka Make Me Brow, Essence, 69 Kč

Gelová řasenka Make Me Brow, essence, 69 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tato řasenka obočí krásně zvýrazní a hlavně vypadá přirozeně. Hezky se s ní pracuje, obočí zafixuje a barva vydrží skoro celý den. Kartáček je malý, což ale vůbec není na škodu, dobře se s ním pracuje a během aplikace se barva nerozmazává. Balení je navíc maličké, takže produkt můžete hodit do jakékoliv kabelky a během dne obočí doupravit. Za mě je to skvělý produkt, ke kterému se opakovaně vracím. 

Známka jako ve škole: 1

Sada pro obočí Eyebrow Palette, Gabriella Salvete, 89 Kč

Sada pro obočí Eyebrow Palette, Gabriella Salvete, 89 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Paletka je na první pohled opravdu povedená. Obsahuje tři odstíny hnědé a fixující voskový krém. Ten bych v paletce – upřímně – oželela. Odstíny hnědé jsou středně tmavé až tmavé. Hodí se tak spíše pro brunetky. U mě našel využití nejvíce studený odstín. Výdrž hodnotím na výbornou. Co také chválím, je zkosený štěteček. A také pinzeta spolu se zrcátkem, díky čemuž jsem využila produkt i při cestování.

Známka jako ve škole: 2

Tužka na obočí Benecos, 92 Kč

Tužka na obočí Benecos, 92 Kč, koupíte na www.milujubio.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.milujubio.cz

Tužka na obočí za příjemnou cenu, a navíc v bio kvalitě, což znamená, že neobsahuje parabeny, silikony, syntetické látky, vůně ani další ropné složky! Skvělá volba pro ty, kterým vyhovuje klasická tužka. Výborně se s ní pracuje, a to podle toho, jak ostrou máte špičku. Můžete "malovat" jednotlivé chloupky či konturu obočí, nebo je můžete naopak jen lehce podbarvit. Praktický kartáček na druhé straně tužky obočí učeše a celkový vzhled dotáhne. Tužka má dobrou výdrž, barva je přirozená. Obstála na výbornou.

Známka jako ve škole: 1

Stylingový pečující gel, Lavera, 169 Kč

Stylingový pečující gel, Lavera, 169 Kč, koupíte na www.lavera.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lavera.cz

Je to v podstatě taková „řasenka“ na obočí. Nikdy předtím jsem to nezkoušela, měla jsem vždycky tužku nebo štěteček, ale musím říct, že je to velmi praktická varianta. Na obočí neulpívá příliš mnoho barviva a do správného tvaru se potom může dočísnout mini hřebínkem. Pokud ovšem máte obočí v některých místech řidší, nebo si ho domalováváte, potom to není příliš vhodná pomůcka.

Známka jako ve škole: 2

 

Transparentní řasenka na obočí Dermacol, 178 Kč

Transparentní řasenka na obočí, Dermacol, 178 Kč, koupíte v síti drogérí
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tuto transparentní řasenku můžete použít jak před barvením, tak také po něm jako závěrečnou fixaci. Jelikož mám obočí celkem světlé, musela jsem použít nejdříve jinou řasenku, kterou jsem si obočí dokreslila. Pro ženy, které mají výrazné obočí, bude tento produkt skvělou volbou. Obočí hezky zafixuje, zdůrazní a působí přirozeně. 

Známka jako ve škole: 2

Dvoufázová tužka Brow Artist High Contour, L'Oréal Paris, 179 Kč

Dvoufázová tužka Brow Artist High Contour, L'Oréal Paris, 179 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tohle je taková běžná spotřební kosmetika, poslouží, neurazí, nemáte jí vlastně co vytknout, ale dechberoucí zážitek z proměny k lepšímu to není. Původní cena je vzhledem k tomu, jak rychle mizí, trochu přestřelená. Teď jsem ji v obchodech viděla za cenu pod 150 korun, to myslím odpovídá.

Známka jako ve škole: 3

Tužka na obočí Beau Brow, Sephora Collection, 290 Kč

Tužka na obočí, Beau Brow, Sephora Collection, 290 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Je příliš silná, takže se s ní těžko pracuje. Obočí s ní vykreslit jde a vypadá pak velmi přirozeně, ale nejde s ní dobře vytvarovat. Navíc příliš dlouho nevydrží, je mastnější a úplně jednoduše ji setřete prstem, a to nejen hned po aplikaci, ale i po nějaké době.

Známka jako ve škole: 3

Pudr na obočí Perfect Eyebrow Powder, Alcina, 379 Kč

Pudr na obočí Perfect Eyebrow Powder, Alcina, 379 Kč, koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Dosud jsem byla zvyklá používat jen tužku na obočí, takže jsem na tento pudr byla zvědavá. A musím říct, že mě nadchnul. V malé šikovné krabičce najdete nejen samotný pudr, ale i praktické zrcátko a štěteček. Ten je opravdu dobře zešikmený a dobře se drží, takže aplikace je opravdu jednoduchá. Během krátké chvilky máte zvýrazněné obočí, které má najednou definovaný tvar, vypadá to tedy profesionálně a zároveň velmi přirozeně. Navíc vydrží celý den. Takže ho velmi ráda vyměním za tužku, se kterou jsem tak spokojená zdaleka nebyla.

Známka jako ve škole: 1

Paletka na obočí Couleur Caramel, 495 Kč

Paletka na obočí Couleur Caramel, 495 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.greenwave.cz

Přiznávám, donedávna jsem za vrchol péče o obočí považovala pinzetu a tužku s kartáčkem, ale tahle sada mi trochu otevřela oči. Samozřejmě základem je dobře vytvarované obočí, ale díky setu se třemi odstíny stínů a dvěma různými kartáčky si ho sama můžete doladit k dokonalosti. Chce to cvik a já to nestíhám denně, ale když chci vypadat hodně upraveně, už obočí nevynechávám. To, že všechny prášky obsahují organické oleje z meruňkových jader a avokáda, můžete brát jako bonus – pigmentace je na rozdíl od mnoha jiných značek přírodní kosmetiky výborná a vydrží, svým složením vyhoví i veganům. Balení je také moc pěkné.

Známka jako ve škole: 1

Objemový gel na obočí Gimme Brow+, Benefit Cosmetics, 790 Kč

Objemový gel na obočí Gimme Brow, Benefit Cosmetics, 790 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Dlouho jsem chtěla vyzkoušet nějakou řasenku na obočí. Přišlo mi super, že si můžu obočí jen pročesat a mám téměř hotovo. Jenže všechny řasenky, které jsem vyzkoušela, byly pro mé obočí špatnou volbou. Nanášely velké množství gelu, takže jsem měla obočí příliš tmavé. Tenhle gel na obočí mě neuvěřitelně překvapil. Nanáší jemnou vrstvu, obočí krásně pročeše, vypadá přirozeně a skvěle drží tvar. Za mě must have produkt.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...