Středa 15. května 2024
Svátek slaví Žofie, zítra Přemysl
Polojasno 23°C

Šokující proměny ošklivek: Jak vypadají Katka či Betty po několika letech?

15. května 2024 | 05:00

Pohádkový příběh o ošklivém káčátku, ze kterého se zrodí nádherná labuť, má bezesporu každý rád, a navíc když se odehrává v reálném životě. Není tak divu, že seriál Ošklivka Katka z první dekády nového tisíciletí, který vznikl na motivy kolumbijské telenovely, chytl za srdce mnoho diváků. A to i přes to, že na portálu ČSFD obě verze nedosáhly ani 20% úspěšnosti. Jak se po letech změnila "hlavní hrdinka" a vzpomínáte ještě na původní Ošklivku Betty?  

Původní verze legendárního seriálu Ošklivka Betty byla českým divákům spuštěna před 23 lety, na počátku nového milénia. Příběh o ošklivé, avšak nadprůměrně inteligentní ženě s výrazně špatnou pletí, rovnátky, bizarní ofinkou, kterou doprovázelo ještě nemožnější oblečení, zaujal diváky po celém světě natolik, že si další země vytvořily své vlastní verze ošklivky s příznačnými národními jmény.

Ošklivku Betty byste v ní stěží hledali

Než se ale dostaneme k naší Katce, retrospektivně zavzpomínáme na hrdinku Betty, kterou ztvárnila kolumbijská herečka Ana María Orozco. Před pár měsíci tato půvabná kráska s uhrančivým pohledem oslavila 50. narozeniny. Stěží byste ji ošklivkou nazvali.

Od ošklivky k televiznímu hitu

Herečka zůstala i po letech věrná seriálům a telenovelám, v roce 2020 zazářila v dramatickém španělském seriálu Ztracená, který se na rozdíl od známé telenovely staré přes dvacet let těší na portálu ČSFD nebývalé oblibě, a to se 74% úspěšností.

„Definitivně jeden z nejlepších španělských seriálů, jaké jsem kdy viděl. Samozřejmě La Casa de Papel (v překladu Papírový dům – pozn. red.) je nedosažitelný level, ale tento seriál má skvělý náboj, herecké obsazení, dramatično, dobře napsaný scénář a zvládnuté vše od akce po dramatické scény, takže jsem se ani na chvíli nenudil,“ zní jedna z pochvalných recenzí, které potvrzují úspěšnost seriálu. Herečka se však vedle výše zmíněných rolí proslavila i rolemi v telenovelách z devadesátých let nesoucích názvy Těžké časy nebo Psí láska.

Katka výraznou tváří české scény

Česká verze byla divákům naservírována v roce 2008, kdy se hlavní role zhostila herečka Kateřina Janečková. Herečka se však neproslavila jen Ošklivkou Katkou, na kontě má hned několik seriálů. Zahrála si v seriálech Labyrint, Specialisté, Táta v nesnázích, Svatby v Benátkách či v nekonečné Ulici, kam se po pěti letech nyní dokonce vrátila.

Video: Hynkova Dáša po letech opět v Ulici. Jak se změnila?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: TV Nova

Jako Hynkova (Roman Vojtek) manželka Dáša zamíchá kartami osudu u ostatních postav. Více informací se dočtete níže v našem článku.

Kateřina je ale také divadelní a filmovou herečkou, v roce 2020 dokonce byla  jmenována na cenu Českého lva za vedlejší roli, a to za roli Lucie ve filmu Národní třída.

Na to, jak šel čas s Kateřinou Janečkovou i s představitelkou Ošklivky Betty, se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová, Prostě fenomén