Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hynkova Dáša po 5 letech opět v Ulici. Jak se změnila? A jak zásadně zasáhne do děje?

Video se připravuje ...
Hynkova Dáša po letech opět v Ulici. Jak se změnila?
VIDEO: TV Nova
19. října 2023 | 06:00

Seriál Ulice se vysílá již přes 18 let. Za tu dobu se v seriálu objevila pěkná řádka postav. Některé v něm zakotvily nastálo, jiné se divákům časem ztratily z očí, i když se o nich často mluví. Mezi ně patří i Hynkova manželka Dáša, která se nyní v Ulici znovu objeví po pěti letech. Jak se změnila? A jak zasáhne do děje?

V seriálu Ulice, který běží na TV Nova, se hodně řeší vztahy, a to nejen ty partnerské, ale také třeba rodinné. Mezi postavy, jejichž osudy diváci sledují od samého startu seriálu, patří Gábina Pumrová (Aneta Krejčíková). V Ulici se poprvé objevila na začátku září v roce 2005 jako teenagerka studující na gymnáziu. Za dobu, co se Ulice vysílá, Gábina dospěla divákům před očima. Jen pár měsíců před maturitou se jí narodil syn Šimon (Jakub Krause), jehož otcem je Gábinin bývalý pedagog z gymnázia Hynek Urban (Roman Vojtek). Přestože to měla oproti spolužákům o dost náročnější, Gábina zvládla odmaturovat, vystudovat vysokou školu, prosadit se ve světě módy doma i v zahraničí a založit si vlastní salon. Pravda, Hynkovi zlomila srdce, protože jim vztah přestal fungovat kvůli velkému věkovému rozdílu i různým životním prioritám.

Hynek si po čase našel jinou partnerku, která byla stejně stará jako on – Dášu (Kateřina Janečková). Po roční známosti se s ní oženil, později i založil novou rodinu. V roce 2017 se jim narodil syn Tomáš, kterého jim nyní Šimon pomáhá občas hlídat.

Vývoj Hynkovy lásky s Dášou sledovali fanoušci seriálu takřka v přímém přenosu stejně jako Gábinino a Dášino seznámení a jejich zvykání si na nový stav věcí. Gábina Hynkovi novou lásku přála, proti pohodové Dáše nic neměla, byť to pro ni byl najednou nezvyk – vidět Hynka šťastně zamilovaného do jiné. Dáša zase od začátku respektovala, že Hynek má s Gábinou syna, o kterého se chce samozřejmě starat, i když se s Gábinou rozešel. Proto před pěti lety vlastně sama navrhla, aby šel Šimon na čas bydlet k nim, když se Gábina rozhodla pro nový začátek v Berlíně. Tehdy, v říjnu 2018, viděli diváci v Ulici Dášu naposledy.

Zapojení staršího syna

Letos v březnu Dáša souhlasila s tím, že se k nim Šimon opět nastěhuje, než se uklidní situace u Gábiny. Hynek přivítal Šimonovu přítomnost ve své nové rodině dobře hned ze dvou důvodů. Byl rád, že Tom má doma jako vzor staršího bráchu, jenž se mu věnuje, a navíc chtěl Šimona i trochu srovnat do latě. Zapojil ho také do vyzvedávání Toma ze školky. To se hodilo i Dáše, která se vrátila na poloviční úvazek do práce.

Teď se situace u Hynka znovu změní. Dáša sice v práci nikdy nebyla přehnaně ambiciózní, zároveň ale neodmítala příležitosti, jež se jí naskytly. Jedna taková přijde i nyní, což s sebou přinese nejednu komplikaci. Dáša se už bohužel nemůže rozhodovat jen sama za sebe, protože má rodinu. Jak se ukáže, je to teď ta největší potíž, kvůli které se u ní doma semele pořádné pozdvižení… Proč? Jakou roli v tom sehraje Gábina? Jak si nyní Gábina a Dáša rozumějí? A proč se spolu setkají za Hynkovými zády?  

Autor: Martina Miláčková