Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Osudoví muži Carrie Bradshaw: Byl sympatičtější pan Božský, Aidan, nebo Aleksandr?

  • Tohle byly osudové vztahy Carrie Bradshaw...
    4. května 2023 | 06:00

    Kdo by si nepamatoval kreativní pohodářku Carrie ze Sexu ve městě, která v newyorské metropoli s přehledem zvládá nejen svou kariéru, ale také pravidelnou účast na důležitých večírcích a společenských událostech? Módu a aktuální trendy tahle úspěšná novinářka nikdy nepodceňuje, a snad možná právě proto nemá nouzi o známosti. I když by se v jejich počtu mohl beze studu ztratit i dobrý matematik, některé její vztahy byly přece jen v něčem jiné…

    Kteří muži se po boku herečky Sarah Jessiky Parker nesmazatelně vryli divákům do paměti? Zavzpomínejte s námi na největší lásky oblíbené Carrie Bradshaw!

  • Radost i trápení s panem Božským

    Od začátku až do konce všech řad seriálu je pro Carrie idolem, milencem, velkou láskou, ale i zdrojem smutku a opakovaně zlomeného srdce pan Božský. V žebříčku jejích osudových partnerů má tak bezpochyby první místo. John James Preston, kterému Carrie jinak než pan Božský neřekla, se postaral o pořádně napínavé chvíle. I když je to k sobě silně táhlo a bylo jasné, že se vzájemně přitahují, neustálé rozchody a opětovné návraty byly pro tento vztah typické. Když pomineme filmové a seriálové pokračování, pan Božský byl Carrie všech šest prvotních sérií po boku, ač ne vždy jako partner. Poslední seriálový díl končí tak, že si pan Božský pro svou lásku dojede až do Paříže, protože se obává, že navždy skončí v náručí jiného muže.

    Video: Připomeňte si scénu, kdy nachytala Carrie pana Božského v restauraci s jinou:

    Video se připravuje ...
    Carrie nachytá Pana Božského v restauraci s jinou... • VIDEO: youtube.com_kristave/BPŽ

  • Aidan by pro Carrie udělal snad všechno

    U sympatického a charismatického designéra nábytku Aidana našla Carrie útěchu i pochopení. Zamilovaný Aidan rychle vyléčil její zlomené srdce a ukázalo se, že by pro ni udělal téměř cokoliv. Vše by šlo hladce i dál, kdyby mezi spokojený pár po nějaké době znovu nezasáhl pan Božský… Potom, co Carrie opět neodolala jeho svodům, se Aidanovi přiznala, že ho podvedla, a nadějný pár se rozešel. Po čase sice dal Aidan Carrie ještě jednu šanci, jejich vztah ale po chvíli znovu ztroskotal kvůli Aidanově odtažitosti. Evidentně ani přes velkou snahu Carrie nedokázal odpustit. Zatímco v předchozích řadách seriálu pro tyhle dva veškeré naděje zhasly, scénář pokračování seriálu Sex ve městě A jak to bylo dál… (2021–2023) jim podle toho, co o něm dosud uniklo na veřejnost, možná opět spojí cesty.

  • S jazzovým muzikantem Rayem to nikam nevedlo

    Po rozchodu s Aidanem se Carrie nějaký čas vzpamatovávala v náručí jazzového hudebníka Raye Kinga. Vztah, který celkově trval poměrně krátce, jim sice neúspěšně sem tam narušil pan Božský, ale ani tak překvapivě nebyl důvodem jejich rozchodu. Problémem bylo především to, že mimo vášně neměl Ray s Carrie mnoho společného. Trpěl poruchou pozornosti, takže strohé konverzace s ním upovídané Carrie rozhodně nedostačovaly, navíc se jí zdál nevyspělý. Jazzový muzikant se tak nakonec zařadil pouze mezi zajímavější krátkodobé románky.

  • Samolibý Jack Berger se zachoval jako hulvát

    Jeden by řekl, že vztah dvou umělců, kteří sdílí lásku ke psaní, musí být idylický. Možná, že by i byl. Ovšem jen do chvíle, kdy se začne dařit pouze jednomu z nich… Tak nějak by se zkráceně dal popsat vztah Carrie se samolibým Jackem Bergerem. Ten se projevil jako hulvát, když začal žárlit na velké úspěchy své přítelkyně, přičemž sám se dočkal pouze vyhazovu od vydavatelů. Skutečnost, že nemohl vystát, že se Carrie vede lépe, ovšem neomlouvá způsob, jakým se s ní rozešel — nechal jí vzkaz na papírku se slovy: „Omlouvám se. Já nemůžu. Nezačni mě nenávidět.“ Poněkud zbabělé, že?

  • Aleksandr Petrovský neměl na Carrie čas

    Teprve v poslední sérii původních dílů seriálu to vypadá, že Carrie konečně našla pana dokonalého v ruském umělci Aleksandru Petrovském. Když po nějaké době randění přijde ze strany Aleksandra romantická nabídka, aby ho Carrie následovala do Paříže, kam se pracovně chystá, vypadá to, že je vše dokonalé. Tedy jenom do chvíle, kdy hlavní protagonistce dojde, že podobně jako pan Božský se kvůli ní nikdy nezmění. Ostatně jí to ani nikdy nenamlouval. A když ještě ke všemu začal Aleksandr Carrie v Paříži zanedbávat, byla to pro ni už poslední kapka. A jsme zpět u pana Božského, který neváhá přicestovat z New Yorku až do Paříže, aby Carrie vyznal lásku a přesvědčil ji, že pouze on je pro ni ten pravý…

Autor: Tereza Brožová, Prostě fenomén
Diskuse ke článku
.