Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

  • Video se připravuje ...
    28. března 2023 | 05:00

    Filmová realita romantických hrdinů se od té v běžném životě zdá být občas na míle vzdálená. I mezi známými snímky se však najdou takové, které se jí přinejmenším dokázaly poněkud přiblížit. Odrážejí nejen radosti, ale i starosti normálních milostných vztahů. Které to jsou? Pojďte si společně s námi připomenout čtyři z nich, které vás donutí přemýšlet i o skutečném životě.

  • Zápisník jedné lásky

    Zápisník jedné lásky v hlavních rolích s Ryanem Goslingem a okouzlující Rachel McAdams je sice plný romantických scén, přesto odráží životní vztahová dramata. Ukazuje nám, že pravá láska může přetrvat celý život, ale zdaleka není jen o růžových a bezchybně strávených společných chvílích. Film prostřednictvím dvou romanticky zamilovaných hrdinů dává divákům naději, že láska umí být trpělivá a nekonečná, ale zároveň upozorňuje na to, že vyžaduje také určitou dávku tolerance, a především péče jeden o druhého. Dokonale vykresluje fakt, že v opravdovém vztahu zdaleka nejde jenom o povrchní zalíbení. Pokud někoho skutečně milujete, vydržíte s ním v dobrém i ve zlém, v mládí i ve stáří, ve zdraví i v nemoci… Přesně tak jako herec Ryan Gosling s Rachel McAdams v tomto nezapomenutelném legendárním snímku.

    Podívejte se na trailer k filmu Zápisník jedné lásky:

    Video se připravuje ...
    Zápisník jedné lásky • VIDEO: youtube

  • Chceš mě, chci tě

    V komedii Chceš mě, chci tě se vtipný, avšak přehnaně upřímný moderátor (Gerard Butler) rozhodne svůj ostrý humor ve své show praktikovat proti všem ženám. Jak už to tak bývá, časem se ukáže, že tak činí kvůli zlomenému srdci z minulosti. Všechno postupně změní až pracovní setkání s produkční (Katherine Heigl), která se rozhodne jeho pohled na něžné pohlaví trochu umírnit. Romantická komedie nemá nouzi o vytříbený humor, vtipné a komické situace a hlavně o upřímnost, která životním vztahům nesmí chybět! Tu si hlavní protagonisté udrží i ve chvíli, kdy to mezi nimi začne být vážné…

  • Morganovi

    Romantická komedie Morganovi z roku 2009 s hvězdným obsazením Sarah Jessica Parker a Hugh Grant vypráví příběh dvou manželů, kteří se sobě navzájem odcizili po krizi ve vztahu. Když se pak nečekaně stanou svědky vraždy a v rámci programu na ochranu svědků si musí opatřit novou identitu i zaměnit newyorskou metropoli za své dočasné maloměstské útočiště, jsou nuceni se svým vztahovým problémům postavit čelem. Film vykresluje možná úskalí dlouhodobých partnerství a také bezprostřední a upřímnou konverzaci manželů po několika letech vztahu. V některých vyhrocených konverzacích Sarah Jessiky Parker a Hugha Granta se možná pozná téměř každý manželský pár. Po tolika letech jdou prostě sladké řeči občas stranou, abyste spolu mohli mluvit narovinu.

  • U tebe nebo u mě?

    I nejnovější komedie U tebe nebo u mě? s Reese Witherspoon a Ashtonem Kutcherem, která je právě k vidění na Netflixu, odráží svým způsobem současnou realitu řady vztahů. Říká se, že ty nejpevnější svazky většinou vznikají z přátelství. Hlavní hrdinové před sebou nic nepředstírají a hovoří o všedních povinnostech každého dne, protože jsou už řadu let nejlepšími přáteli. Ke všemu je dělí velká vzdálenost, kterou překonávají pomocí komunikačních technologií. Vše dopadne jak jinak než romanticky, když při chvilkové výměně bydliště i rolí oba zjistí, že k sobě chovají oboustranné city. Ani pak nejsou filmové scény jen bezchybně idylické. Žádný z protagonistů neztrácí ve vztahu tolik potřebné jednání bez obalu.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.