Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pamatujete na Esmeraldu? Před 25 lety způsobila davové šílenství!

Video se připravuje ...
Anketa: Esmeralda a další telenovely jako fenomény 90.let
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
17. dubna 2024 | 06:00

Devadesátá léta byla dobou ikonických seriálů a sitcomů, na které vzpomínáme dodnes. Davové šílenství však způsobila mexická telenovela Esmeralda, která se stala v roce 1997 naprostým fenoménem. Vzpomínáte si ještě v detailu na tento příběh o nespravedlnosti života, který skončil naprosto sladkým a předvídatelným happy endem?

Ve druhé polovině devadesátých let se zrodil fenomén nesoucí název Esmeralda. Romantická úvodní znělka zapadající do obrazu přírody, ke které tak tíhla chudá, avšak andělsky půvabná dívka, si obmotala kolem prstu nespočet diváků.

Úvodní drama

Získala si je především příběhem o nepřízni osudu krásné Esmeraldy, která se však původně narodila zámožným manželům z Mexico City. Po jejich příjezdu na panství Casa Grande Blanca Peňarreal porodí dcerku, ta se však jeví jako mrtvá. Porodní bába Dominga se proto s Blančinou služebnou domluví, že dítě vymění za zdravého chlapečka. Z něj se stal po úmrtí matky při porodu sirotek. Manžel Rodolfo je štěstím bez sebe, protože si syna vždycky přál. Když si ale porodní bába holčičku přinese do své chýše, dítě najednou otevře své krásné zelené oči. A podle nich ji bába pojmenovala Esmeralda... Nebylo by však úvodního dramatu a nalákání na další díly bez skutečnosti, že dívenka sice oči otevřela, ale nic neviděla…

Paradox života

Zatímco si Dominga dívenku osvojila jako vlastní a dívka je vychovávána na vesnici v chudých poměrech, ze sirotka vyroste bohatý fešák s úspěšnou kariérou plastického chirurga. Aneb jaký to paradox života! Tento úvod jasně předurčil, že se mexická telenovela stala tehdejším megahitem. Všechny zajímalo, jak se tento napínavý příběh plný zvratů, dramat i radosti bude odvíjet dále.

Happy end?

A ano, jak se dalo od scénáře očekávat, v dospělosti se těmto dvěma hlavním hrdinům zkříží životní cesty a okamžitě se do sebe zamilují. Než ale Esmeralda oblékne svatební šaty a bude veselka roku, odehraje se spousta peripetií!

Diváci vs. Esmeralda

Pokud se vám hned v detailu tento příběh nevybavil, co jste si jako první při vyslovení jména Esmeralda vybavili? Na to, co si z tohoto fenoménu pamatují diváci, se podívejte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Prostě fenomén