Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Přes den zdravotní sestrou, v noci postavou z hororu. Mladá žena vám svým líčením vyrazí dech

29. října 2023 | 06:00

Osmatřicetiletá Ann Sofie pochází ze švédského města Lulea. Pracuje jako zdravotní sestra, ale ve volném čase se věnuje své největší vášni – iluzivnímu líčení. Během několika hodin se tak dokáže proměnit v různá zvířata, pohádkové bytosti nebo filmové postavy. A její práce je opravdu dechberoucí!

Blíží se Halloween a vy možná přemýšlíte nad tím, jakou masku letos na tematický večírek zvolíte. Talentovaná Ann Sofie sice nastavila laťku opravdu vysoko, její neskutečnou prací se ale můžete alespoň trochu inspirovat. Vytvářením každého líčení stráví až šest hodin, ale ani časová náročnost ji od jejího koníčku neodrazuje. Umění, ať už na obličeji nebo na plátně, je pro ni způsob vyjádření a zábavy.

VIDEO: Vyrobte si jednoduché halloweenské strašidelné lampičky.

Video se připravuje ...
Dílnička: Vyrobte si jednoduché halloweenské strašidelné lampičky • VIDEO: Maminka.cz/Martin Mol

K iluzivnímu líčení se zdravotní sestra dostala teprve před pěti lety a během té doby si dokázala vybudovat početnou základnu fanoušků. Na sociální síti Instagram ji sleduje skoro 76 tisíc lidí, kteří její práci obdivují a nedokážou pochopit, jak může pomocí make-upu vytvořit něco tak věrohodného. Její proměny jsou tak neuvěřitelné, že si spousta lidí myslí, že má na sobě žena masku nebo že používá nějaký filtr. 

Jak už to ale bývá, mladá žena se musí potýkat také s negativními komentáři. "Někteří zkrátka nechápou, proč vypadám jako zvíře nebo pohádková bytost. Pokud jde ale o negativní komentáře, neberu je příliš vážně a prostě je ignoruji. Pokud jsou hodně zlé, smažu je a dotyčné osoby zablokuji," říká. Smíšené reakce na její práci ji tak vůbec neodrazují od vytváření nových iluzí a posouvání hranic jejího umění. "V životě je toho dost negativního, takže mít koníčka, který vás baví, je vlastně naprosto úžasné. Dokud mě bude bavit tento druh umění, budu v tom pokračovat. Je to koneckonců můj život a já jsem ta, kdo rozhoduje, co s ním udělám," dodává. Na její neuvěřitelné proměny se podívejte ve fotogalerii.

Dekorativní kosmetiku pro stylový halloweenský make-up pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová