Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žena s plnovousem se setkává s nenávistí i pochopením. Líbí se nejen svému příteli, ale i fanouškům!

12. října 2023 | 06:00

Třicetiletá Coral Renaie trpí už od dětství syndromem polycystických vaječníků, kvůli kterému si posledních šestnáct let holila obličej. Vyhovovat standardům ženské krásy ji ale unavuje, a rozhodla se proto s holením přestat. Nyní je Coral na svůj plnovous hrdá, zároveň však přiznává, že často čelí nepochopení a nenávisti. 

Posledních šestnáct let strávila mladá žena holením obličeje. Chtěla se tak zavděčit ostatním, vyhnout se ponižujícím komentářům a pohrdavým pohledům. Po čase to Coral ale omrzelo a rozhodla se, že své vousy už dál holit nebude, a dnes hrdě nosí deseticentimetrový plnovous. "Byla to opravdu bolestivá cesta. Od čtyř let jsem měla tmavší kůži na krku, kolenou, loktech a kotnících způsobenou inzulinovou rezistencí spojenou se syndromem polycystických vaječníků. Pamatuji si, že mi někdo řekl, že jsem špinavá a že bych se měla umýt. Bylo to poprvé, co jsem se opravdu styděla za své tělo," vypráví Coral.

VIDEO: Chcete „ji” mít jako z katalogu? Plastický chirurg o modelaci genitálu:

Video se připravuje ...
Chcete „ji” mít jako katalogu? Plastický chirurg o modelaci genitálu • VIDEO: Videoredakce ženských webů

V devíti letech pak měla Coral husté kotlety a o tři roky později si musela obličej holit každý den. "Měla jsem pocit, že holení je způsob, jak přežít," uvedla. Mladá žena už dál nechtěla přežívat, rozhodla se žít a své vousy ukázat světu. Být ženou s plnovousem rozhodně není snadné, ale dnes je Coral na něj hrdá, a dokonce se líbí i jejímu partnerovi Illiasovi. A ten není jediný. Coral získala také mnoho fanoušků na sociálních sítích. "Většina mých příznivců jsou muži. Zdá se, že se jim pohled na mě líbí," dodala.

Není žádným překvapením, že se mladá žena musí potýkat také s kritikou a nepochopením. Z nepříjemných komentářů si ale hlavu neláme. "Lidé se mě často ptají, co vlastně jsem, protože podle nich nevypadám jako člověk. Také se ptají, jestli jsem žena, nebo muž. Neustále poslouchám, že bych se měla oholit. Nepotřebuji ale slyšet, co mám se svým tělem dělat." Na Coral a její nevšední vzhled se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Aneta Valešová