Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

74letá důchodkyně se odmítá oblékat jako stařenka. Lidé ji za to kritizují

23. srpna 2023 | 06:00

Ne nadarmo se říká, že věk je pouhé číslo. Důkazem je čtyřiasedmdesátiletá Colleen Heidemann, která svým vzhledem boří všechny stereotypy, a vymyká se tak všem svým vrstevnicím.

Dříve pracovala Colleen jako letuška, s modelingem začala teprve v devětašedesáti a od té doby se nabídky jen hrnou. Vysportovanou postavu má díky pravidelnému cvičení a díky tomu se může oblékat podle svého vlastního vkusu. Nemá tak problém vzít si kratší šaty, sukni, plavky a nejčastěji ji uvidíte v podpatcích.

VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět...

Video se připravuje ...
Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

Pro mnoho lidí je její image naprosto nepochopitelná a denně se Colleen musí vypořádávat s nepřejícími a kritickými komentáři. Hlavu si jimi ale rozhodně neláme. "Co kdyby si každý nosil, co se mu zlíbí? Plavky nejsou omezené věkem, každé tělo je pro ně vhodné. A kdo říká, že se musíte přestat cítit pěkně v prádle, když je vám sedmdesát?" vrací úder.

Colleen je velmi známá také na sociálních sítích. Na Instagramu ji sleduje skoro půl milionu fanoušků, kteří obdivují její cit pro módu a odvahu oblékat se i po sedmdesátce moderně a sexy. Sama Colleen, která je už dávno babičkou, je se svým vzhledem velmi spokojená a cítí se lépe než před lety. "Těžce stravitelnou pravdou je, že ženy stárnou jinak než muži a s menopauzou přichází takzvaný věk nedůležitosti. Osobně preferuji, abychom ho vnímali jako věk osvícení. Tak si uvědomíme, kolik úžasných věcí se ještě musíme naučit, procítit, promyslet, zažít a kolik zábavy nás ještě čeká. Takže neklesejme na mysli a pokračujme, nepřestávejme se hýbat kupředu,“ uvedla v rozhovoru pro magazín DScene. Co na Colleen a její image říkáte?

 

Autor: Aneta Valešová