Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smáli se jí kvůli ošklivé noze, tak si ji nechala amputovat. Teď hraje i tenis

8. července 2023 | 06:00

Každá z nás má na svém těle něco, s čím není spokojená. Stejně tak to měla dvaatřicetiletá Kristy, které v šesti letech diagnostikovali vzácný nádor míchy. Její pravá noha kvůli němu nerostla stejně jako ta levá. Kristy tím trpěla, až se rozhodla k radikálnímu kroku...

Když byla Kristy malá holčička, lékaři jí diagnostikovali astrocytom. Jedná se o vzácný druh rakoviny, de facto nádor na míše. Kristy proto musela v šesti letech podstoupit operaci. Nádor se podařilo odstranit, ale nepovedlo se to bez poškození nervů. 

VIDEO: Radčina ruka vypadá pěkně a elegantně. Nikoho by nenapadlo, že prodělala amputaci prstů.

O několik let později byla ženě diagnostikována také skolióza a musela podstoupit další operaci. Bohužel i tentokrát byly poškozeny nervy v páteři, to nakonec vedlo k zastavení růstu pravé nohy, která zůstala o dva centimetry kratší než levá. 

Kristy proto musela nosit nehezky vypadající ortézy a ortopedickou obuv. Za každou cenu ale chtěla, aby její noha vypadala normálně, a tak podstoupila také operaci, která jí měla nohu prodloužit. Ani tato však nedopadla dobře. Po každé operaci navíc Kristy trpěla infekcemi a silnými bolestmi. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Pařízková