Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Utrpěla popáleniny celého těla a málem nepřežila. Dnes je tváří známé kosmetické značky

26. května 2023 | 06:00

Catrin Pugh se narodila v severním Walesu ve Velké Británii, milovala cestování a ráda vyhledávala dobrodružství. V dubnu 2013 jela se skupinou přátel na lyžařský zájezd do francouzských Alp, když autobus, kterým cestovali, havaroval a začal hořet.

Během havárie zahynulo třiadvacet cestujících a vypadalo to, že Catrin bude mezi nimi. Z hořícího autobusu ji nakonec dostali ven a byla letecky transportována do nemocnice v Grenoblu ve Francii. Utrpěla popáleniny na 96 procentech těla, jediná místa, kde popáleniny neměla, byla na chodidlech a na hlavě. Podstoupila dvě stě operací, strávila tři měsíce v kómatu a šance, že přežije, byla pouhé jedno procento.

VIDEO: Omlazení a plastika intimních partií teď frčí, můžete si nechat udělat i novou panenskou blánu!

Video se připravuje ...
Omlazení a plastika intimních partií teď frčí, můžete si nechat udělat i novou panenskou blánu! • VIDEO: Martin Mol

Stal se však zázrak a Catrin se ze všeho dostala. Stala se tak prvním člověkem, který přežil tak rozsáhlé popáleniny. Musela podstoupit velmi bolestivou terapii kožních štěpů, kůži jí darovali její matka a také bratr. Stejně bolestivé byly také rehabilitace, svůj boj o život však Catrin nevzdala a brzy se začala zotavovat. 

Dnes se hrdě nazývá obětí popálenin a s nadšením pomáhá ostatním, kteří zažili podobné trauma. "Mým hlavním cílem je ukázat lidem, že i po takové zkušenosti může být život naplňující a pozitivní," uvedla. Od své nehody dokázala Catrin více, než si mnozí mohli kdy nechat zdát. Stala se fyzioterapeutkou a motivační řečnicí. Svůj příběh sdílela s lidmi po celém světě. Snaží se tak inspirovat ostatní.

Pravidelně také podporuje různé charitativní organizace, které věnují pozornost lidem s popáleninami. Jejich cílem je zvýšit povědomí o fyzických a emocionálních problémech, se kterými se tito lidé potýkají. Kromě toho se Catrin stala tváří kosmetické značky Avon, a dokonce zazářila na londýnském Fashion Weeku. Je tak důkazem, že nic není nemožné a že skutečnost, že "vypadáte jinak", nemusí váš život nijak limitovat.

 

Autor: Aneta Valešová