Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bývala veganka, teď se cpe jenom masem! 15 let rostlinné stravy ji stálo zdraví

13. července 2023 | 06:00

Myslíte si, že když se z vás stane vegetarián, nebo dokonce vegan, uděláte svému tělu velkou službu? Že budete stále zdraví a budete vypadat skvěle? Tak to jste na omylu! Veganstvím svému tělu rozhodně neprospějete, tvrdí nutriční poradkyně Natalie Daniels. Co jí vyřazení živočišných produktů z jídelníčku způsobilo?

Natalie Daniels (38) pochází z Maďarska. Na vegetariánské stravě byla dlouhých 12 let, na veganské pak další 3 roky. Vše se pro ni změnilo, když začala mít zdravotní problémy. Ty začala pozorovat v roce 2009. Natalie byla často unavená, měla špatnou pleť, trpěla ekzémem, vypadávaly jí vlasy, žloutlo jí bělmo, byla bledá a měla kruhy pod očima.

Vedle estetických problémů trpěla ještě zácpami, nadýmáním, citlivými zuby, a začala mít dokonce problémy se štítnou žlázou. Rozhodla se tedy po patnácti letech zavést do své stravy živočišné produkty a objevila paleolitickou formu stravování. Dnes konzumuje převážně maso. Nepohrdne tatarákem, játry ani vepřovými žebry. Dostala se do skvělé formy a dnes se cítí skvěle.

Podívejte se v galerii na to, jak se změnila ona i její jídelníček!

Autor: Markéta Luštincová