Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Při autonehodě ochrnula, stále se ale živí jako fitness trenérka

5. září 2022 | 06:00

V roce 2018 měla Nicole Walsh autonehodu, při které ochrnula od pasu dolů. Do té doby se živila jako osobní trenérka, a i proto byla tato změna pro ni velký šok. Rok po nehodě se ale rozhodla, že svou vášeň pro fitness nemůže nechat vyhasnout, a začala znovu pracovat v oboru.

Nicole miluje pohyb, zdravou výživu a hlavně pomoc, kterou může poskytnout lidem při změně jejich životního stylu. Po vážné autonehodě, kterou prodělala před čtyřmi lety, ale přišla o hybnost od pasu dolů. "Nechtěla jsem se smířit s tím, že jsem vozíčkář. Pohled na invalidní vozík jsem nenáviděla. Ten vztek mě ale zároveň motivoval ke změně," vypráví Nicole. 

Mladá fitness trenérka si uvědomila, že tohle je momentálně její život a je jen na ní, jak s ním naloží. Začala na sobě proto tvrdě makat, poctivě rehabilitovala a snažila se dostat se zpátky do formy. "Musela jsem se naučit, co je pro mé nové tělo vhodné, co cvičit a hlavně jak!" 

Později si Nicole uvědomila, že jí vlastně nikdo neřekl, jestli to dělá správně, musela to vědět ona sama. "Viděla jsem to jako velký problém, přišlo mi, že jsem na to sama." Rozhodla se proto ve svém fitness oboru pokračovat, ovšem trochu jinak. Stala se z ní kondiční trenérka vozíčkářka pro lidi na vozíku, kteří mají zájem své tělo dostat do formy a udržet ho co nejvíce v kondici. 

Nicole vytvořila on-line prezentaci pro inspiraci ostatních vozíčkářů, aby zůstali aktivní. Má instagramový účet a webové stránky, kde pracuje na vytvoření prostoru pro zdravotně postiženou komunitu ve fitness. "Byla to taková díra na trhu. Nikdo nedal zatím prostor lidem s tělesným postižením. Cvičit můžete bez ohledu na to, jak vypadáte," vzkazuje Nicole. 

Autor: Adéla Ondroušková