Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přežila vlastní sebevraždu. Nyní žije bez nohou, ale s úsměvem na tváři

18. srpna 2022 | 06:00

Šikana ji dovedla až na koleje, tam přišla o nohy. Po několika dnech v kómatu a měsících v nemocnici je dnes zpátky na nohou. Svou cestou životem se nyní rozhodla jít s úsměvem na tváři.

Lauren McDonough to nikdy neměla jednoduché. Od dětství trpěla psychickými problémy, léčila se s depresemi a na základní škole čelila ostré šikaně. K sebevražedným myšlenkám neměla daleko ani tehdy, zachránil ji ale přestup na střední školu, kde se situace na chvíli trochu uklidnila. 

Jenže to netrvalo dlouho a Lauren byla opět terčem šikany. „Došlo to tak daleko, že mi lidé přáli smrt. Chodila jsem na terapie a měla nastavenou léčbu, můj stav se ale nezlepšoval." V den poslední terapie proto Lauren skočila pod vlak, ten ji připravil o levou nohu a přelámal jí kosti v té pravé. „O tu jsem později kvůli zdravotním komplikacím přišla také. Tvrdili, že chodit už nikdy nebudu."

Lauren pochopila, že nechce žít na vozíku a bez nohou, protézy tedy přijala poměrně dobře. Začala brzy rehabilitovat, a když se poprvé sama postavila na nohy, všichni byli v šoku. „Byl to krásný pocit, měla jsem své tělo i pocity pod kontrolou," vzpomíná Lauren. Dnes se s psychickými problémy léčí sice stále, dokáže se ale ovládat a ví, že existuje mnoho lidí, kteří ji milují. 

Na svých sociálních sítích proto motivuje osoby v podobné situaci, snaží se jim naslouchat, aby se tito lidé neodhodlali ke stejnému řešení jako kdysi ona. "Vždy říkám, že lidé mají být ohleduplní a k ostatním vstřícní. Já jsem to totiž tehdy opravdu potřebovala," dodává statečná Lauren.

Autor: Adéla Ondroušková