Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Už 7 let má nepřetržitě menstruaci. Lékaři jí nemůžou pomoct

14. června 2022 | 06:00

Tato žena už téměř sedm let nepřetržitě krvácí. Podle lékařů nejde o nic vážného, ona ale stále prosí, aby na příčinu nakonec přišli. Bohužel ani dnes její menstruace nepřestává a ona se s takovým životem postupně smiřuje.

Umíte si vůbec představit, že vaše perioda nikdy nepřestane? Už po pár dnech toho má většina žen plné zuby a nemůže se dočkat dalšího měsíce bez menstruačních pomůcek. Cierra Laird takové štěstí nemá. "Celé to začalo v roce 2015, když mi bylo 19 let. Po půlročním krvácení jsem šla k lékaři a na jeho doporučení jsem začala užívat antikoncepci, která měla můj problém vyřešit," popisuje Cierra.

Video se připravuje ...
Jak poznat nedostatek železa? • VIDEO: Videohub

To se na chvíli povedlo, za jakou ale cenu? Mladá studentka přibrala třicet kilo, zhoršila se jí pleť a začala špatně vidět. "Musela jsem to vysadit, tím se ale mé krvácení vrátilo. Navštívila jsem desítky doktorů a jeden z nich mě konečně poslal na operaci kvůli polypům na děloze." Ani v tomto případě nebyl u Cierry problém vyřešen.

"Mohla bych takhle vyprávět hodiny. Každý další lékař mě znovu vyšetřil a chtěl nasadit antikoncepci, kterou já už jsem ale odmítala. Prosila jsem, ať udělají podrobnější vyšetření, nikdo mě neposlouchal." Mezitím se Cierra vdala a chtěla s manželem založit rodinu. Kvůli nadměrnému tlaku u Cierry v práci opustili město a přestěhovali se. "I tam jsem navštívila další a další odborníky. Už jsem byla zoufalá. Unavovalo mě to."

Nakonec se ale správné diagnózy dočkala. Cierra má opravdu hodně děložních polypů, které způsobují ono nepřestávající krvácení. "Nevím. To je fakt, já zkrátka nevím. Nevím, jestli budu mít děti, jak se náš manželský život změní. Budu se ale snažit žít normálně a budeme se snažit o založení rodiny!" Situace, ve které se Cierra nachází, není jednoduchá, na svých sociálních sítích se ale snaží být sebevědomá a pozitivní, vidí totiž, že takové problémy nemá jako jediná na světě.

Autor: Adéla Ondroušková