Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Je mu 56 let, ale vypadá na 20. Objevil tento muž snad elixír mládí?

9. září 2022 | 06:00

Je až neuvěřitelné, jak ve svých šestapadesáti letech vypadá singapurský fotograf a model Chuando Tan. Nenašel se snad nikdo, kdo by mu tipoval správný věk. Není se čemu divit. Tento muž opravdu klame tělem i vzhledem. Jak dosáhl toho, že těsně před šedesátkou vypadá spíš na dvacet?

V 80. letech pracoval Chuando Tan pocházející ze Singapuru jako model, později se snažil rozjet kariéru jako popový zpěvák. Jednalo se však o krátké působení v hudební branži a následně svou vášeň našel ve fotografování, které jej živí dodnes. "Vyzkoušel jsem spoustu různých zaměstnání, až jsem zakotvil u toho, co se mi opravdu líbí. Miluji lidi, miluji komunikaci a rád fotím. Pokud budete dělat, co se vám nelíbí, budete se cítit špatně a samozřejmě to neprospěje vašemu zdraví."

Důvodem, proč vzbudil Chuando kolem sebe takový rozruch, je jeho věk. Letos v březnu totiž oslavil šestapadesát let, což při pohledu na něj zní spíše jako dobrý vtip. Objevil tento muž snad elixír mládí? Co dělá proto, aby vypadal věčně mladý? "Založil jsem si účet na Instagramu, protože mi někteří přátelé řekli, že klienti by v dnešní době chtěli vědět, jak jsou fotografové úspěšní i na sociálních sítích. Abych opepřil svůj profil, zveřejnil jsem několik fotografií sebe sama," vypráví. Okamžitě se ale strhla vášnivá diskuze, protože si jeho sledující všimli, že se Chuando vůbec nemění a že vypadá o několik desítek mladší. Někdo jeho vzhled přisuzoval genetice, jiní zase tvrdí, že za tím stojí estetické zákroky. Ty však Chuando razantně odmítá. Pouze přiznává, že si kvůli šedinám nechává barvit vlasy.

Jaký je jeho tajný recept?

Chuando dodržuje přísný režim, který se však na jeho vzhledu pozitivně podepisuje. Je si vědom, že aby člověk vypadal zdravě navenek, musí o sebe pečovat hlavně zvenitř. Bedlivě se si proto hlídá, co jí. Jeho jídelníček se skládá hlavně z masa, vajec, zeleniny a ovoce. Pije hodně vody, naopak se vyhýbá kávě nebo čaji. Určitě vás nepřekvapí, že nekouří a nepije ani alkohol. Jedinou jeho neřestí je zmrzlina, kterou si dopřává pouze v první polovině dne.

Kromě zdravého a kvalitního jídla je jeho vášní sport. Čtyřikrát týdně se věnuje silovému tréninku. Zapojuje také kardio, ale kvůli zranění kolena nemůže běhat, tak se věnuje rychlé chůzi na běžeckém pásu. Každý den se navíc snaží alespoň hodinu plavat. Chuando moc dobře ví, že je důležitý také odpočinek, proto se snaží chodit spát před 23. hodinou a pět až šest hodin před spánkem nic nejí. "Věřte mi, jít spát brzy stojí za to. Když budete mít dostatek spánku, budete moci dělat během dne více věcí, než když budete pracovat v noci," dodává.

Říkáte si, že z toho života Chuando vlastně nic nemá? Pro něj je tento životní styl naprostou samozřejmostí a tvrdí, že právě díky němu se může chlubit tak mladistvým vzhledem. Na Chuanda se podívejte ve fotogalerii:

 

Autor: Aneta Valešová