Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti dokážou všechno! Devítiletá dívka se stala známou módní návrhářkou

16. června 2022 | 06:00

Kreativitě se meze nekladou! Holčička z Colorada rozjíždí svou kariéru módní návrhářky v pouhých devíti letech. Nejvíce ji podporuje maminka, která jí dává dostatečný prostor pro tvořivost. Kaia nemusí totiž chodit do školy, učí se s rodiči doma. 

Kaia je nadaná mladá dáma, která má cit pro módu a design. Vždy se zajímala o to, co si vezme na sebe, jaký kousek se bude hodit k botám, a ladila své outfity sama poměrně brzy. "Jednou na Vánoce si Kaia prostě ušila štědrovečerní šaty podle svých představ. Ani jsem nevěděla, že to dokáže. Nadchlo nás to a začali jsme tenhle její koníček podporovat," vypráví maminka Tonya.

Video se připravuje ...
Sto let proměn šatů! • VIDEO: Videohub

Ušité modely i proces šití Tonya dokumentovala a sdílela na sociálních sítích, zde pak Kaia sklidila obrovský obdiv. "Mnoho lidí obdivovalo návrhy, finální modely i její zapálenost. Kaia do toho vkládá opravdu hodně energie a na každém modelu je vidět drobné zlepšení." Devítiletá návrhářka vyrobí týdně několik outfitů. Častokrát ji inspirují celebrity nebo animované postavičky, které mají nevšední modely.

Její tvorba je mezi lidmi už celkem známá. "Každý nový model, každé video z procesu šití se hodně sdílí." Z talentované malé dívky se postupně stává populární návrhářka a je jen otázka času, kdy ji začnou lidé kontaktovat s vidinou unikátního a originálního modelu pro zvláštní příležitosti. 

Autor: Adéla Ondroušková