Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rodina neměla peníze na plesové šaty své dcery. Ušil jí je po nocích její bratr

21. května 2022 | 06:00

Rodina z Filipín si nemohla dovolit koupit plesové šaty pro svou dceru. Bratr mladé slečny se tak na chvíli stal švadlenou, ušil své sestře ty nejkrásnější šaty jako z pohádky, a udělal z ní tak královnu plesu.

Maverick Francisco Oyao je milující starší bratr, a když viděl svou sestru nešťastnou, rozhodl se s tím něco udělat. Okamžitě si vytvořil návrh šatů, které pro svou sestru vlastnoručně ušije. Měl to být model inspirovaný motýlem. Model, který bude na míru pro Maverickovu nejbližší osobu.

Každý den, když se Maverick vrátil domů ze školy, zasedl k šití a hodiny pracoval, aby své sestře dokázal splnit její sen. Sháněl látky, květinové dekorace i saténové stuhy a po nocích vše ladil. "Někdy jsem byl strašně unavený, mám svou sestru ale opravdu rád a nesnesu její smutnou tvář. To bylo pro mě hnací motor," vypráví Maverick.

Video se připravuje ...
Sto let proměn šatů! • VIDEO: Videohub

Tvrdá práce stála za to. S láskou dělané šaty byly doslova dechberoucí. Maverick pro svou sestru udělal dokonce ručně malovaný živůtek, který jí padl jako ulitý. Dívka vypadala jako princezna, která rozhodně byla i královnou plesu. Tak propracované a originální šaty neměla totiž žádná jiná. Mladý umělec sklidil nejeden obdiv, proto plánuje natočit video, v němž ukáže, jak takové šaty ušít, aby si je mohli vytvořit i všichni ostatní, kteří nemají na zakoupení nebo vypůjčení.

Autor: Adéla Ondroušková