Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Abby (25) si vybrala život bez dětí. Nechala se sterilizovat

31. března 2022 | 05:00

Video mladé ženy na internetu zvedlo vlnu reakcí mezi lidmi. Oslavuje na něm totiž vlastní sterilizaci. Prý není žádná výrobna na děti, a proto si zvolila život bez nich.

Abby Ramsay nikdy nechce mít děti. Vzhledem k tomu, že antikoncepční pilulky jí nedělají dobře a kondomy nejsou stoprocentně spolehlivé, rozhodla se podstoupit radikálnější formu ochrany. "Začalo to, když mi bylo 18. Už tehdy mi bylo jasné, že nechci mít děti ani nechci podstupovat porod."

Obešla proto nespočet lékařů, kteří o jejím nápadu se sterilizací nechtěli ani slyšet. Všichni její prosbu odmítli, a to zejména proto, že si mysleli, že Abby svůj názor na případné mateřství a těhotenství změní. Jenže to prý tak není. "Mám sice dělohu, ale to neznamená, že budu někdy chtít rodit. Doktoři mi nechtěli pomoct."

Jeden se ale přece jen našel. Abby přes všechna svá marná úsilí našla doktora, který její zájem o sterilizaci vyslyšel a souhlasil s tím. Operace proběhla hladce a bez komplikací. Spokojená Abby se ale krátce po zveřejnění své noviny setkala s mnoha reakcemi. "Někdo mě podporuje a chápe můj postoj. Hodně lidí mě naopak zasypalo nenávistnými komentáři."

I přes všechny negativní odezvy je Abby spokojená. Sterilizovat se prý nechala také kvůli nesnesitelným menstruačním bolestem, které podle ní nebyly v normě. Nyní si spokojeně užívá života, a pokud bude v budoucnu chtít nějaké děti, všechno se prý dá vyřešit. 

Autor: Adéla Ondroušková