Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Světoznámá módní značka má novou modelku. Je to kráska s Downovým syndromem

13. března 2022 | 06:00

Kráska z Portorika je historicky první modelkou s Downovým syndromem světoznámé značky Victoria's Secret. Je tváří mnoha titulních stran módních časopisů, a plní si tak svůj sen. 

Mezi modelky většinou patří mladé ženy, které jsou atraktivní ve všech směrech. Sluší jim cokoliv, co na ně navléknete. Perfektní a stoprocentně dokonalé modelky jsou ale na ústupu. Do preference se dostávají přirozeně krásné ženy, které mají k běžnému životu daleko blíž.

Sofía Jirau (24) se stala první modelkou s Downovým syndromem pro luxusní značku spodního prádla Victoria's Secret. Nabídka přišla přímo ze strany firmy a Sofía nemohla odmítnout. "Chci celému světu říct, že lidé jako já, lidé s tímto syndromem, nemají žádné limity," dodává šťastná Sofía. 

Po dohodě s Victoria's Secret odletěla úspěšná modelka do Los Angeles, kde spolu s ostatními kráskami hned nafotila kampaň pro novou kolekci podprsenek Love Cloud. Sofía doufá, že svým příběhem motivuje ostatní ke splnění svých snů a doporučuje se ničeho nebát, do všeho skočit po hlavě a hlavně se nikdy nedržet zpátky.

Autor: Adéla Ondroušková