Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Když láska nad válkou vítězí: Svatební fotografie z krytu vzbuzuje silné emoce

Fotografie: Олександр Кісіль; Facebook: www.facebook.com/av.kisil
11. března 2022 | 06:00

Navzdory těžkým bojům, které sužují Ukrajinu, ukazují vlastenci celému světu cennou lekci úžasného hrdinství, neztrácejí naději, velké odhodlání, sílu a především lásku. Lásku ke své zemi, ale i svým bližním. Několik tisíc párů se totiž rozhodlo svůj svazek z hlediska války posílit. Jedna ze dvojic je i Yana Bielskaya a Dmytro Shapoval, kteří svou lásku navždy zpečetili.

Světem obíhají zdrcující zprávy z centra dění války na Ukrajině, srdceryvné příběhy dětí narozených ve stanicích metra, krytech či sklepích, ale i silná dávka lásky v podobě uzavřených sňatků. Ukrajinské ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo na svém oficiálním facebookovém účtu k 10. dni od počátku invaze 3973 nově vzniklých manželských párů. A jak ukrajinský ústřední orgán popisuje: „Nezáleží na tom, jak moc nás chtěl nepřítel zničit a zlomit, život pokračuje... A rodí se nový, navzdory válce.“

O tom ví i dvojice Yana Bielskaya a Dmytro Shapoval, o jejichž sňatku informoval jejich kamarád, který se znenadání zároveň stal i jejich svatebním fotografem. A právě jeho fotografie, na které se dvojice láskyplně tiskne k sobě v krytu, vyvolala na sítích ohromné dojetí.

Interiérový fotograf Oleksandr Kisil totiž nikdy nechtěl být tím svatebním, ale neočekávané okolnosti ho přiměly, aby se jím na chvíli stal. A tak zvěčnil své novomanželské přátele. Vyfotil je v krytu, kam se schovali, když svatební obřad přerušil letecký poplach.

Fotograf na svém facebookovém účtu odtajnil i podrobnosti tohoto dojemného příběhu. Mladý pár zorganizoval svatbu za pouhých 24 hodin. O svatební garderobu se postarali přátelé, sako a tradiční ukrajinskou vyšyvanku půjčil ženichovi fotografův bratr, nevěstiny šaty i závoj zapůjčila kamarádka. Oleksandr s nadsázkou a humorem poznamenal, že by Yanu o závoj neochudili.

Video se připravuje ...
Kdo je novodobý vojenský hrdina Volodymyr Zelenskyj? • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová